Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Pszichés betegnek segíteni? fórum

Pszichés betegnek segíteni? (beszélgetős fórum)


23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Aida3)
2021. márc. 23. 17:50

Igen ebben teljesen igazad van,nekem a távolsàg jobbat tett,de ö lelkileg nagyon gyenge màr

Megfogadom a tanàcsotok hiszen nem csak tettben kell otthagynia hanem fejben is el kell tudnia engedni ami történt.Ahhoz h ùj életet tudjon kezdeni hiszen ennek a korszaknak véget kell vetnie

22. Aida3
2021. márc. 23. 13:33
Azonban nagyon érdemes, ha a hugoddal beszéltek egy jó szakemberrel, hogy lelkileg is rendeződjenek, tisztuljanak kérdések. Nem midig elég egy cikket elolvasni a továbblépéshez, túllépéshez. De nagyon jó, hogy ott vagytok egymásnak és támogatjátok egymást.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Aida3)
2021. márc. 23. 08:41

Kocsis Gábor iràsait nyomon követem facebookon,nagyon szeretem az iràsait.

Épp minap volt egy iràsa az érzelmi zsarolàsrol,manipulàlàsròl.El is küldtem a hugomnak h olvassa el,és értse meg h ne hagyja magát.

2021. márc. 23. 08:38

Nagyon köszönjük a segitséget,ez kellett ahhoz h tùl lendüljünk ezen és eltudjuk engedni ezt a dolgot.Nincs mese,a menekülés a legjobb mert mellette tényleg mi is erre a sorsra jutnànk.

Az h egyedül észbe kap e kétlem,de ez ö élete azt csinál vele ö is amit akar

19. Aida3 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 23. 08:19

Nehéz helyzet eléggé, amikor egy szülőt el kell hagyni, mert ő a szülőtök és a gyerek ragadszkodik a szüleihez még ha nem is jó szülők. A felnőtt ember elsősorban önmagáért felel. Az anyukátok nem fogja így megérteni, hogy segítségre van szüksége és még kevésbé várható, hogy ő maga tegye meg az első lépést.

A határhúzás segíthet és a húgodnak el kell onnan jönnie.

Én azt javaslom, hogy keressetek meg egy jó terapeutát vagy mentálhigiénés szakembert. Az írásait már régóta követem, akit tudnék ajánlani ő Kocsis Gábor, hasznaldfel.hu az oldala. Aki tudok még ajánlani a másik ő Pál Feri atya, sok előadása fent van a neten. A 13. kerületi plébánián szolgál, ha ő nem is ér rá meg lehet kérdezni telefonom tud-e ajánlani egy szakembert.

Még eszembe jutott még vki. Ő Nagy Sándor (nagy.sandor@sola.hu) ő is mentálhigiénés. Az ő története az, hogy drogozott és ivott, onnan jött ki és állt fel és ma ő segít másoknak. Neki is megtalálhatóak az előadásai a neten (iranytű youtube csatorna).


Szóval mindenképp nagyon fontos lenne, hogy keressetek egy ilyen személyt. Sokat tudnak segíteni. Őket is meg lehet próbálni akiket javasoltam.


Ne várjatok ezzel! Nagy és mély harcban vagytok, de van kiút. Nagyon drukkolok Nektek!

18. 32304c7a9f (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 23. 00:40
Megy lefele a lejtőn és nem sokat jósolok neki, ha így folytatja. Nehéz ilyen korban és ilyen állapotban megmenteni az embert. Szerintem fel se fogja. Szörnyű kimondani, de lehet hogy jobb lenne nélküle, mert így ti is rámentek. Ott kell hagyni. Ha nem vállalja a felelősséget, az már az ő problémája, ki kell mondani! Ti vállaltok felelősséget egy (elvileg) 100% felnőtt emberért, miközben semmi sem jó neki? Fájdalmas, de magára kell hagyni! Ha túléli és megváltozik, akkor úgyis az lesz! Ha pedig nem éli túl, akkor tudjátok hogy mi volt az oka! Ő maga! Hetente nézzetek rá, ennyit tudok javasolni!
17. Miss Angel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 23. 00:27

ne haragudj,de család,nem család,szülő,nem szülő,nem kellett volna már ennyit sem tűrnötök neki,míg az ember gyermek és ki van szolgáltatva,addig muszaj tűrni,de felnőttkorban minek? sose értettem..

annyit érdtek,édesanyád,aki szült és felelősséget érzel iránta....de nehogy már az életetek tőle függjön,tönkre tesz-e vagy sem.De már tönkretette a húgodat vmilyen szinten,mert szted nem hagy benne súlyos nyomokat amiben él-élt, gondolom benned is hagyott...nem ragozom tovább,támogatom azt az ötletet,hogy költözzön el onnan a húgod,minél hamarabb úgy,hogy anyukádnak sejtelme ne legyen arról,hol van.Ezt valahogy mindenképp meg kellene oldani,hogy ne tudjon utánamenni

ettől boldogabb életet kivánok mindkettőtöknek

16. cicaaa65 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 22. 13:42

Ha valaki kést emel egy másik emberre, legyen az akárkije, az ön és közveszélyes.

Egyszerűen rendőrt hívsz, és a rendőr fogja kihívni neki a mentőt, és pszichiátria, zárt osztály, kényszergyógykezelés...

El fogják rendelni, hidd el.

Előtte persze szólhatsz a háziorvosnak is, kérdezd meg mi a teendő, kb ugyanezt fogja mondani.

2021. márc. 22. 13:20

Közveszélyes ez a baj.

Meg kell vàlogatnunk a szavunk mert ha nem tetszik neki simán felkap egy kèst.

Ezert van megkötve a kezünk.Nem tudom megmondani a vélemènyem,nem tudom azt mondani h neked segitség kell mert olyan mintha bele bujt volna az ördög.Kiszámithatatlan a viselkedèse.Foggalmam sincs mi lesz ha megtudja h a hugom otthagyja.Ugy kell kiköltöznie h ne legyen otthon anyám és hugom se legyen egyedül.

Van kutya macska nekik otthont kell találnunk sürgösen nem maradhatnak vele mert simán kárt tesz bennük h nekünk fájjon.

Ilyen állapotban van ez az ember

2021. márc. 22. 12:38
Ha az édesanyád nem képes magától segítséget kérni vagyis nincs betegség belátása akkor sajnos nem fog változni semmi. Így valóban tönkre tesz mindent és mindenkit maga körül. Nektek már eddig is kijutott a "jóból" , nem vagytok kötelesek vele lakva elviselni ezt a magatartást. Helyesnek gondolom, amit az előttem szólók már írtak, hogy értesíteni kell a házi orvost -nyilván nem lesz neki újdonság ha évek óta ilyen. Emellett a polgármesteri hivatal szociális osztályát vagy a szociális ügyekkel foglalkozó munkatársát, hogy legyen valaki , aki helyben hivatalosan figyel rá. Időnként vihettek neki élelmiszert vagy, ami a hétköznapokon szükséges egyéb dolgokat . De ennél többet nem szabad , amíg nem kezelteti magát, önként. Intézeti ellátásra volna szüksége tartósan és pszichiátriai segítségre de ez is csak akkor lehetséges ha önként megy vagy ha ön- és közveszélyes lesz és beutalják. Akarata ellenére az sem lehet tartósan. Az alkoholizálás általában pszichés ok miatt alakul ki de azt nem mindig lehet könnyen észre venni már csak a következményt , a súlyosbodó alkoholizmust. Legyetek határozottak és erősek. Nagyon nehéz de nem lehetetlen kijönni belőle.
13. Idhikai (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 22. 11:55

Ennyi, jelzed a háziorvosnak, esetleg, ha van szociális intézmény a közeletekben. Írásban jelezd mindenképp!

És menjetek messze! A saját életeteket nem kell beáldozni! Segíteni azon lehet, aki maga is akarja. Tehát, ha ő elindul, és kéri orvos segítségét.... akkor majd átértékelitek a helyzetet.

2021. márc. 22. 11:46

Háziorvosnak mindenképp szòlni fogok ez jò ötlet,tényleg nincs màs h otthagyjuk de van bennem egy félelem ha kàrt tesz magàban vagy ne adj màsban minket is elövehetnek?mert én nem akarok dutyiba kerülni mert egy elmehàborodottat ott hagytam.Nem lesz következménye a részünkröl?

Probàlok beszélni a hugommal is,nagyon nem a környéken kellene maradnia de a covid miatt az àllàsvàltàs lehetetlen.

Egy jò helyen stabil munkahelyen dolgozik,szoval azt nem kéne miatta hagynia de örülnék ha messzebb menne.

Nàlam még nem volt szerencsére nem tudja hol lakom én szoktam menni hozzá,engem is megtalàl ha akar de velem sokkal nehezebb dolga lesz.

Most màr csak tényleg a hugomat kell összeszednem.

11. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Tumbo2)
2021. márc. 22. 11:36
benne voltam,mikor rohamot kapott az öcsém,kihívtuk a mentőt.a kórházban lekötözték,pár nap után kiengedték.nem dolgozott ,egész nap feküdt,az anyámnak mondta,ő már soha többé nem fog enni.délután vetett véget az életének.
10. Idhikai (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 22. 11:34

Tönkreteszed magad és a családodat!

Hagyjátok! Ha ő akar, lépjen! Keresse meg a háziorvost, utaltassa be magát szanatóriumba! De az ő döntése legyen! Nektek is már esélyetek sincs, csak rámegy az életetek!


Van ilyen az ismeretségi körben. A lány végigkísérte az anyja "gyógyulását', drága szanatóriumot fizetett neki. Munkát szerzett, lakást biztosított. Az anyja ugyanúgy visszaesett. Most annyit csinál meg, hogy kifizeti a lakás rezsijét, és hetente odatesz egy nagy szatyor kaját az ajtóba. Ennyi.

2021. márc. 22. 11:29
Semmit nem kell tenned azon kívűl, ha olyan állapotban van, szólsz a háziorvosnak, vagy egyből hívod a mentőt. Felelős vagy érte valamilyen szinten. Veszélyeztető állapotban nem hagyhatjátok, mert ti vagytok a hozzátartozói.
2021. márc. 22. 11:21

Rendben h otthagyjuk.De idö kérdése h utcára kerüljön hiszen munkahelyére is piàsan megy be.Vagy neadj megfulladjon a saját hányásában.Hogy tudjuk ezt majd feldolgozni?

Semmi lelkiismeretfurdalàs nélkül hagyjuk ott?De mi lesz ha baj lesz?

Hatalmas kelepce pedig megérdemelné h leköpjem mert màr undorodom töle, a szájàtol ahogy mocskolòdik,szid mindenkit.

Persze ö a tökéletes mikor csalta apámat,vagy mikor elhordta a pénzt a szeretöjének.És nem volt áramunk hetekig,vagy kenyér vaj volt a hütöben mert pénz nem volt.Mert az isten tudja mit müvelt a pénzel.

Egyszerüen azzal jön h milyen jò anya volt,mi hálàtlanok vagyunk stb...

Minden a mi hibánk állandòan.

7. Idhikai (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 22. 11:19

Nem kell kérnetek semmit, mert felesleges lenne. Menjetek el, mindenki élje a saját életét, és ne legyetek elérhetőek.

Ő már nem az anyukátok... bocs, h ezt írom! :(

2021. márc. 22. 11:13

A hugom 26

felnött nö és màr rég elkellett volna h költözzön de volt egy jobb idöszaka mikor esküvöm volt nagyon összevesztem vele és megmondtam h amig nem teszi le a piát nem jöhet el.

Akkor volt egy hosszabb idöszak h normális volt aztàn szép lassan elkezdte ismét de màr pàr hònapja elviselhetetlen amit müvel.A hugom fél h utàna megy.És én is félek.Bàntja lelkileg volt h nekiment már.Màr csak idö kérdése h ne legyen nagyobb baj.

Kérjünk távoltartàst?jelentsük a rendörségen?nem tudom mit tegyünk

5. Idhikai (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 22. 11:12

Mennyi idős a húgod? Nagykorú? Iskolába jár? Dolgozik?

Cseréljetek telefonszámot, és nem kell tudnia, hogy hol éltek. Nem vagytok felelősek az életéért!!

2021. márc. 22. 11:10

A hugom most lakást keres sikerült rávennem h eljöjjön mert nem àllapot ami ott van.Csak rettegek h utána megy.H odállit részegen,üvöltözik,fenyegeti neadj még a hugomat rakjak ki a lakàsbol anyàm pofàja miatt.Én elköltöztem messzebre,volt 3-4 éve kb 1 év mikor nem ivott azthittem rendbejött de 1 éve megint olyan szinten lecsuszott h eddig ilyen durvàn még soha.

Engem is hivogat elmond mindennek,mekkora egy szar vagyok,a hugommal együtt,a férjem ugyis elhagy majd...bàr engem már nem érdekel mert tudom h nem normális de a hugom magàra veszi amit mond.Pedig erös nö de màr nem hisz magában mert ez a nö teljesen tönkretette.

3. Idhikai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 22. 11:07
Ez borzasztó! Mennyi idős a húgod?
2. tumbo2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 22. 11:07
semmi,ha nem akarja,esélytelen.
2021. márc. 22. 11:02

Édasanyámmal sùlyos problémák vannak.

Több mint 10 éve iszik,ilyenkor teljesen kikel magàbòl.

A hugom még otthon él vele nem meri otthagyni mert zsarolja h végez magával.

Most màr szò szerint rettegni kell töle mert képes lenne bármire.Nem elég hogy mindenkit tönkretesz maga körül,a hugom màr olyan lelki állapotba került hogy foggalmam sincs öt valaha feltudom szedni a padlòròl.

Megvédeni nem meri magát mert mint irtam simàn felkap valamit és neked megy.

Elhordja mindennek,h a hugom egy nagy nulla.Sose viszi semmire,sose fog kelleni senkinek.H minden férfi kihasznàlja.

Az egész gyerekkorunk ugy telt h irányitott,megszabta kivel járjatunk,kivel barátkozhatunk,leskelödött utánunk,számtalanszor üvöltött velünk az utcán.

A probléma akkor van javarészt ha iszik.

Mindenkit elhord mindennek,ö tökéletes,sose hibázott.

Azért iszik mert mi tettük tönkre.és stb...

Halàl félelme van az embernek mellette,számltalanszor összeszarta magát annyira részeg volt

Szàmtalanszor kellett megmenteni mert fulldoklott a hányásában.Egyszerüen nem birom tovább.Nem birom már lelkileg amit müvel,zsarol,lelkileg tönkretesz

Hiàba akarsz segiteni csak ugrik.Senkik sincs màr mert mindenki elüldözött mellölünk.Nem tudom mi tèvö legyek.

Pszihiàtra kellene mennie de nem hajlandò.Valami nagyon nincs rendben,néha olyan idegállapotban van persze saját magát huzza fel,hozzá sem kell szòlni,h konkrétan lekellene kötözni mert képes lenne.....

Rettegünk töle,ö nem ismeri be h baj van.

Nem tudom mit csináljunk.

Jelenteni lehet ezt?vagy addig amig ö nem megy el önsztàntábol nincs esély h valaki kezelje?

Vagy mit tudunk tenni?

Van valakinek ötlete?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook