Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pszichológus vagy coaching, milyen esetben, melyiket érdemes választani? fórum

Pszichológus vagy coaching, milyen esetben, melyiket érdemes választani? (tudásbázis kérdés)


2019. szept. 23. 20:01
Köszönöm a hasznos válaszokat!
9. csikil4ny (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2019. szept. 21. 21:41

Grassi hozzászólásával értek egyet.


Én elég erős személyiség vagyok, de volt olyan helyzet az életemben, hogy elmentem pszichológushoz. Összesen 4 alkalommal voltam, és olyan válaszokra jöttem rá az ő segítségével, amelyeken évekig rágódtam. Utólag csak azt bántam, hogy miért nem mentem hamarabb.


A coaching leginkább életvezetési tanácsadás, nem annyira mély, más helyzetekre való. Pl. munkahelyi gondok, változtatás előtti bizonytalanság.

2019. szept. 18. 07:40

Szerintem pszichológushoz olyan embereknek hasznos fordulniuk, akik nem rendelkeznek erős önismerettel, nem túl határozottak a döntéseikben. A pszichológus rá tudja vezetni őket a megoldásokra.


A coach ezzel szemben a határozott elképzelésekkel rendelkező embereknek tud segíteni a céljaik elérésében, módszereket adva a kezükbe.

2019. szept. 17. 19:06

Én se vagyok pszichológus hívő és ráadásul a coaching-ról is elég negatív a véleményem.

Még nem sikerült rájönnöm, hogy az utóbbi mire jó, pedig már kétszer volt ilyen a munkahelyemen. A kollégák azt mondják, hogy jó arra, hogy megismerd jobban a másikat, mert olyanokról beszélnek, amiről egyébként nem. Hát nem tudom...

6. grassi (válaszként erre: 5. - 0adc8842b1)
2019. szept. 17. 15:01
ezzel nem értek egyet, hasznos és nagy segítség sokaknak. előfordulhatnak gyengébb képességűek is, olyan is van, hogy a pszichológus által alkalmazott technika egy embernek nem válik be, de magának a szakmának abszolút van létjogosultsága.
5. 0adc8842b1 (válaszként erre: 4. - Perla del Mar)
2019. szept. 17. 14:34
Soha nem értem, ha valami ne jó, akkor minek? Minek jársz pszichológushoz, ha sz.. sem ér? Én eleve pszichológus ellen vagyok. Amit megtanulnak, vastag könyv és az abban lévőket akarják alkalmazni. A páciens baja, gondja nincs egyetlen könyvbe sem. Ha nem tudnak átérezni egy gondot, ha nm tudnak a problémás személy életéből nézni a bajt, akkor a könyv csak az ágy lábához kell.
2019. szept. 17. 14:11

Én járok pszichológishoz már lassan 1 éve, de kb. annyit ér , mint halottnak a csók. Beszélgetni tudok a barátnőimmel is. De amíg a gyökér probléma nincs feldolgozva , addig szerintem nem is fogok javulni.

Coachon nem voltam, de nekem is gondjaim voltak a munkahelyen, de anélkül is világos volt, hogy az nem nekem való, csak nem sikerült másik és a izetés miatt kénytelen voltam nyelni, nyelni és nyelni, persze ami miatt még szorongósabb lettem.

Szóval én nem tudok mit mondani Neked.

3. Perla del Mar (válaszként erre: 2. - Grassi)
2019. szept. 17. 14:05
Pszichológusról is hallottam ilyenről, hogy a saját élete romokban...
2. grassi (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2019. szept. 17. 13:44

személyes tapasztalatom nincs, ezt előrebocsátom.

Coach-ot szerintem életvezetési gondokkal érdemes választani pl. egy kollégám a munkájában nem volt sikeres, nem bírta beosztani az idejét, nem bírta a feladatait priorizálni, ilyesmi, ő járt coach-hoz, és végül arra a döntésre jutott, hogy az ő személyisége, az ő skilljei alapján az adott munkakörre nem alkalmas, másban sokkal jobb lenne.

Pszichológushoz komolyabb, a személyiséget mélyebben érintő problémával fordulnék pl. ha nem bírok elengedni egy rossz párkapcsolatot vagy nem bírom rendezni a szüleimmel való kapcsolatomat.

De a coachokkal én előítéletes vagyok picit, egyetlen olyan ismerősöm van, aki végzett coach, na őt senkinek nem ajánlanám, a saját élete egy katasztrófa, semmilyen tanácsot nem fogadnék el tőle, egyszerűen azért, mert nem hiteles.

2019. szept. 17. 12:37

Milyen esetben és melyiket érdemes választani?

Személyes tapasztalat?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook