Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Próbaidő alatt teherbeesni.... fórum

Próbaidő alatt teherbeesni.... (beszélgetés)

1 2 3
32. abf59b2ded (válaszként erre: 28. - Tamianyu)
2010. szept. 1. 08:58
passz nekem nem vették észre bő ruhákat hordtam :D
31. bf5264a5b9 (válaszként erre: 23. - Tundicicca)
2010. szept. 1. 08:58

Én a 6. héttől a 16-ig folyton rosszul voltam, nem csak reggel, hanem egész nap.

Folyamatosan tömtem magamba a cukros teát és a kekszet, ez segített valamit, amúgy meg csak azt látták, hogy megyek mosdóba. Soha senki nem kérdezte, hogy rosszul vagyok-e, egyszer viccesen megjegyezték, hogy megy a hasam, én meg nem szóltam rá semmit. Hadd higyjék... nem érdekelt, aztán a 18. héten mikor megtudták, addigra meg elmúltak a rosszullétek, mondjuk addigra már vígan ugyanúgy dolgoztam mintha nem lenne semmi... :) Onnantól meg állandóan babusgattak, nézegették a leleteimet... gondolhatjátok... 40 ember, ha később jöttem, vagy kimentem ebédszünetben dokihoz, sorjázott UH képet nézni... na ez mondjuk nem tetszett a főnöknek, úgyhogy onnantól scanneltem, és ment a köremil :)

30. 204b456479 (válaszként erre: 29. - Bf5264a5b9)
2010. szept. 1. 08:56
Nekem is így volt, hogy írt egy papírt nekem, meg egyet a háziorvosnak. Nekem sajnos valós ok volt a táppénzre
29. bf5264a5b9 (válaszként erre: 21. - Tundicicca)
2010. szept. 1. 08:54

Nekem anno a nőgyógyász írt a leletemre 1 sort, hogy javasolja a betegállományba vételt. Ezzel elmentem a háziorvoshoz, aki kiírt táppénzre.

Az elejétől fogva minden vizsgálatnál kérdezte, hogy akarok-e otthon maradni. Azt mondta mindig van mit írni (fenyegető vérzés, vagy ilyesmi)

28. Tamianyu (válaszként erre: 25. - Abf59b2ded)
2010. szept. 1. 08:52
Ezt,hogy csináltad?Én már a 4-ik hónapotól látványosan gömbölyödtam mindhárom gyerekemmel.A 6-7-ik hóban már akkora pocakom volt,hogy majd elhúzott.
27. 204b456479 (válaszként erre: 25. - Abf59b2ded)
2010. szept. 1. 08:51
Attól kezdve, hogy bejelenti, és van kiskönyve, mert honnan tudná a munkáltató h terhes valaki, ha nem szól a kismama. Max tippelni tud, hogy mitől van rosszul a munkavállaló.
26. Tamianyu (válaszként erre: 14. - Meli0114)
2010. szept. 1. 08:50
Hosszabb táppénzre akkor mehet,ha megvan előtte a megfelelő idejű ledolgozott munkanapok száma.Ha mondjuk pályakezdő,vagy munkanélküli volt,akkor nagyon csekély ideig jár a táppénz.És megváltoztatták a passzív táppénzt is,mondjuk az is munkaviszonyhoz volt kötve régebben is.
2010. szept. 1. 08:47
Én 7 hónapos terhesen jelentettem be a munkáltatómnak, ők meg rögtön kiszámolták hogy mikortól lehet táppénzre küldeni és mennyi szabadságom van még és ők határozták meg hogy mikortól menjek szabira... úgyhogy nem bántam meg hogy nem szóltam hamarabb... de azt azért nézd meg törvényileg, mert én nem tudom, hogy attól kezdve védett a terhes nő hogy lejárt a próbaidő, vagy attól kezdve, hogy bejelenti a terhességét (persze a próbaidő lejárta után)
24. 204b456479 (válaszként erre: 23. - Tundicicca)
2010. szept. 1. 08:38
Persze h nem tehettél róla. Kár h nem jártál utána h jogosan rúgnak-e ki v sem.
23. tundicicca (válaszként erre: 22. - 204b456479)
2010. szept. 1. 08:36
Igen, mert én nagyon hánytam, és azt mondták, hogy így nem lehet munkát végezni, ha a dolgozó 10 percenként megy a wc-re! Hát de most erről én sem tehettem, szerintem!
22. 204b456479 (válaszként erre: 19. - Tundicicca)
2010. szept. 1. 08:32

Rosszulétekre hivatkozva??? Vagyis a terhességre... Normálisak ezek?

Amúgy csak kiskönyvvel van védve a kismama (persze csak próbaidő után).

Én tuti jelentettem volna a céget a munkaügyi főfelügyelőségnek, mert ilyenre nem hivatkozhatnak, max elküldenek táppénzre...nagyon csúnyán megütötte volna magát a cég, ha bepereled őket.

21. tundicicca (válaszként erre: 20. - Bf5264a5b9)
2010. szept. 1. 08:28

De kár, hogy ezt nem 3 és fél évvel ezelőtt tárgyaltuk! :( :)

Na, a legközelebbi babánál most már tudom, hogy mit kell tenni, ha ilyen előfordul!

És az orvos ilyenkor mivel vesz fel táppénzre? Mert én is elvileg szülési szabadságra akartam menni, vagy mire, de arra azt mondta, csak szülés előtt 4 héttel írhat ki rá, így elmentem a pánikbetegségemmel passzív táppénzre! Elég agyagedény orvosom van, semmit nem köt az orromra!

20. bf5264a5b9 (válaszként erre: 19. - Tundicicca)
2010. szept. 1. 08:23
Na... ilyenkor lehet azt csinálni, hogy nem írod alá a felmondópapírt, és irány a doki táppénzzel... így simán fizet a munkáltató és nem tud mit csinálni, mert "nem mondott fel" hivatalosan :)
2010. szept. 1. 08:22

Szia!

Próbaidő alatt kirúghatnak, ha akarnak, én is így jártam, megtudtam, hogy babát várok, nem mondtam el senkinek, de lejárt a próbaidőm, és a reggeli rosszullétekre hivatkozva kirúgtak! Így elmentem passzív táppénzre, azzal még 3 hónapot biztosítottam magamnak, utánam eg irány a munkanélküli! :((

18. 204b456479 (válaszként erre: 15. - Bf5264a5b9)
2010. szept. 1. 08:21
Van olyan, amikor sajnos nem lehet hallgatni, Nekem az első vetélésem után otthon kellett maradnom a második terhességemmel, 11.héten elvetéltem, visszamentem dolgozni,nem rúgtak ki, most ismét terhes vagyok, és megint az elejétől kezdve táppénzen vagyok. Munkahelyfüggő, hogy mennyire támogatják a családokat v sem, Nekem szerencsém van, mert abszolút bababarát munkahely.
17. bf5264a5b9 (válaszként erre: 14. - Meli0114)
2010. szept. 1. 08:20
Jó... ehhez hozzá tartozik, hogy én asszisztens voltam, úgyhogy a munkám fizikai része abban merült ki, hogy mappát raktam a polcra, vagy vettem le onnan, de a végén azt is megcsinálták helyettem a kollégáim :)
16. bf5264a5b9 (válaszként erre: 14. - Meli0114)
2010. szept. 1. 08:20

Erre Nekem a munkaügyi vezető a következőt mondta:

Ha ilyesmi történik, nem kell aláírni a felmondást, össze kell cuccolni, egyenesen egy dokihoz menni, és aznap elég kiíratni magamat. Nem kell mindjárt farkast kiáltani... honnan tudjátok, hogy az Ő munkáltatója milyen? Ha mennek felé a papírral, még mindig megteheti, hogy azt mondja :"én ezt most nem írom alá", összepakol, irány a doki és megy táppénzre...

2010. szept. 1. 08:18

Szia!

Én nem próbaidő alatt tudtam meg, hogy babát várok, mégsem mondtuk el senkinek a 16. hétig. Addig nem is látszott, és ez volt a kabalahét, mire megtudtuk, hogy minden rendben van a babával.

A munkahelyen azt mondtam, nem tudok emelni, mert baj van a derekammal, így békén hagytak. A reggeli rosszulléteket meg nem vették észre, vagy azt hitték gyomorrontásom van.

Szerintem örüljetek a babának, várjátok nagyon, de amíg nem muszáj, ne mondd el a munkahelyen. Ezzel azt is bizonyítod, hogy babát várva is megállod a helyedet, így később sem fognak piszkálni.

Én a szülés előtt 3 héttel még dolgoztam, utána maradtam csak otthon (bevallom őszintén ennek anyagi vonzata is volt, mivel ha táppénzen vagyok, csak a fizetésem 70%-át kapom, és később az lesz a GYED alapja... szóval ezért is), de nem bántam meg. Mindenki nagyon kedves volt, a vége felé már sokat segítettek, mikor gurultam az asztalok között, mindenkinek volt egy kedves szava...

Szóval egy szónak is száz a vége, ilyen helyzetben jobb hallgatni :)

2010. szept. 1. 08:15

azért kell táppénzre menni ha már nem vagy prógaidős mert, azért nem rughatnak ki mert terhes vagy, de ha nem úgy végzed a munkád akkor igen, és egy munkáltató bármikor talál indokot.

én ugyanígy voltam mint te, egy szombati nap tudtam meg hogy terhes vagyok, és vasárnap járt le a próba idő, és utána még dolgoztam egy napot, és utána elmentem táppénzre. nem tudtak mit csinálni....szóval ha nem olyan a munkakör ami veszélyeztetné a picit, akkor próbálj várni, de például ha én elöbb lettem volna terhes akkor is elmentem volna táppénzre mert olyan munkát végzek ami megterhelő, és már volt egy vetélésem, így is egész nap fekszek és mégse gondtalan a terhességem

13. BayBanya (válaszként erre: 8. - Spinneli)
2010. szept. 1. 08:09

Sziasztok!

Egyrészt azért, hogy ne basztassanak, és véletlenül se legyen semmi probléma, másrészt, hogy ne adhasson okot a kirúgásra ... mert ugye a terhes nőt nem lehet kirúgni, de ha a dolgozó hibázik .... érted :S

Másrészt meg mindenkinek jobb így ...

Melóban nem 'akadál' a kismama, és tud pihenni is :)

12. 204b456479 (válaszként erre: 11. - Girandella)
2010. szept. 1. 07:44
Ez borzasztó...őszinte részvétem, Én (is) 2x vetéltem.
2010. szept. 1. 07:34

Szia!

Én is így jártam, próbaidő alatt lettem terhes. Elmondtam, nagyon "kedvesek" voltak, nem küldtek le, csak éppen folyamatosan piszkáltak utána mindenért. Ennek az lett az eredménye, hogy 200-as vérnyomással kerültem az orvoshoz és 16 hetesen elvetéltem. Úgyhogy nagyon vigyázz magadra és inkább tényleg ne mond el, aztán 3 hónap múlva betegállomány.

Boldog babavárást kívánok Neked.

10. 204b456479 (válaszként erre: 1. - Bebekriszti)
2010. szept. 1. 07:32
szia! Én is próbaidő alatt estem teherbe, mivel nem mondtam meg, nem rúgtak ki, a 12.hétig nem vagy köteles bejelenteni. Amúgy nem véd a terhesség próbaidő alatt, simán kirúghatnak indoklás nélkül.
9. ff36256613 (válaszként erre: 1. - Bebekriszti)
2010. szept. 1. 06:00
Asszem ahhoz, hogy gyedet kaphass már 2 év folyamatos munkaviszony kell, és igen, így van: próbaidő alatt kirughatnak indok nélkül is:(
8. spinneli (válaszként erre: 7. - Ylush)
2010. szept. 1. 00:23
miért kell táppénzre menni?
7. Ylush (válaszként erre: 1. - Bebekriszti)
2010. aug. 31. 23:43

Próbaidő alatt mindkét fél indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt.

Amíg nem jár le a 3 hónap, szépen csendben kell maradni... aztán ha húzható még a dolog, akkor várni, és csak akkor szólni, ha már muszáj.

Akkor már nem rúghatják ki az embert, mert a terhesek védve vannak ebből a szempontból.

Akkor el kell menni veszélyeztetettként táppénzre, és szépen lesz biztosítás, tgyás, és gyed is.

Lehet, hogy nem túl fair, de a mai világban azért nem mindegy mennyi pénzből élünk egy pici babával.

6. bebekriszti (válaszként erre: 5. - 23443e225c)
2010. aug. 31. 23:42
MESÉLJ !!!!
2010. aug. 31. 23:41
kirugnak simán......én is igy jártam
4. vandancsi (válaszként erre: 1. - Bebekriszti)
2010. aug. 31. 23:34

Hú, nehéz ügy.

Nem azt fogják mondani, hogy azért rúgják ki, mert terhes, hanem kitalálnak ezer mást. Illetve nem is kell kitalálni semmit, mert próbaidő alatt tudtommal bármelyik fél indoklás nélkül felmondhat.

3. 480b578442 (válaszként erre: 1. - Bebekriszti)
2010. aug. 31. 23:33

Na ez elég rossz időzítés volt:))

A próbaidő alatt mindkét fél felmondhat.Ezért próbaidő.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook