PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Ún. niche jelenség nem került szóba? Kevés dolgot találtam róla neten, ez a császár heg "hibája", okozhat elhúzódó vérzést. Nekem dokim említette, mert állandóan vérzek, de nálam ez császármetszés előtt is fennállt, így valószínűleg nem ez nálam a baj egyetlen okozója. Nekem úgy magyarázta a dokim, hogy ilyenkor nem jól egyesul a heg két széle és egy kis árok lesz ott. És ebben az árokban nem tud a méhnyalkahartya normálisan felépülni és ez okozhat elhúzódó vérzést, mert folyamatosan lökődik le, miközben alakul ki. Nálam valamilyen szinten megvan, mert nehezen varrtak össze, brutálisan ki volt tágulva a méhem a 3 baba miatt. Uh-n lehet általában látni, ha jó a gép, jó az orvos és tudja, hogy mit keres.
Itt találtam róla leírást:
[link]
Persze, értem, hogyan gondoltad, ezt tényleg nem tudja az, aki nincs benne. Én is kaptam már olyan "biztatast", hogy ez még csak kevés idő volt, itt a lombikos felevunkre értette, de az előtte lévő évekre nem gondolnak.Meg a "fiatal vagy még, raersz" és társai..de ezt nem kell bemutatni,szerintem mindannyian, akik belevagtunk, igazi harcosok vagyunk!💪 Hajrá!
Voltam endokrinológusnál. Kért labort, nem talált problémát. Nőgyógyász is csináltatott több féle labort, nem csak a 3.,21.naposat, de állítólag minden rendben volt. Lombikkal a Tanár úr ezért tolta el a beültetést. A hormonok ellenére is jó 2 hetig tartott. Attól tartok, hogy császár után nem jól varrtak.Gyakornok csinálta, mert ahol szültem, oktató kórház, köteles voltam engedni. Ez nem is lenne gond, de még most is a fülembe cseng"Jó időt futottunk!" Kb.20 perc alatt kész volt.Gyulladásom lett, majd megjött,és hónapokig meg volt 1x1 hét,és 2x 1 nap szünettel. Majd a Gynex, amit a háziorvos ajánlott, vitte le erre a 2 hétre, sajnos tovább nem. Már akkor is orvosról orvosra jártam, és azóta is, de senki nem talál semmit, a babuci mégsem sikerül.
....én nem is azokra gondoltam,akik még küzdenek,hanem azokra,akik könnyedén kijelentik,hogy ez gyors és egyszerű dolog...aki ezt nem éli át,nem vetél el,nem műtik meg,nem megy száz felé,nem veti alá magát minden vizsgálatnak,műtét nek....nem költ el rengeteg pénzt,és vár éveket...ahogy kimondják,hogy gyors siker volt,végig fut a fejemben az elmúlt 4 év...nem volt az....Én ugyanúgy nézek vissza,mint eddig,és mindig van bennem félelem is....ezeket a dolgokat mi sosem felejtjük el,maximum halványulnak idővel....Senkinek nem akartam ezzel valami rosszat sugallni...vagy hogy nekem mennyire jó.Ugyanúgy együtt érzek mindenkivel,veled,és szorítok,hogy mindenkinek jó legyen ,minél előbb elérje mindenki az álmát!
YouTubeon néztem lombikos történeteket, persze azok teszik fel legtöbbször, akiknek elsőre sikerült,es elmondjak, hogy nem bírták volna, ha elsőre nem jön össze.. Pedig a statisztika szerint elég elenyeszo.
Biztosan máshogy tekint vissza az eltelt időre egy sikeres lombikos kismama, mint akik még küzdünk, de szerintem ez mindenkinek hosszú és megterhelo időszak. Kitartás mindenkinek!
Hát ha arra gondolok hogy Tapolca tavalyi adatai alapján 2db 5 napos embrió beültetésének esetében 50%-ban jött létre terhesség akkor igen nem lehet elfelejteni hogy a szerencse faktor, csillagok állása nagyon beleszámít a dologba.
Persze,igaz,nekem mégis meglepő....Az én fejemben az van,amin keresztül mentem,én ezt nem mondanám így,hogy jaj de gyors volt...
És a 20-30 év közöttiek között mekkora a sikerarány?
Mert ha lombik, sokan csak a 35 év felettiekre gondolnak. Pedig vannak fiatalok is, akik ezzel küzdenek.
Akkor én inkább endokrinologushoz küldenélek.
Ha van már közösötök akkor a genetika talán rendbe lehet
Az elhúzódó vérzés vmi hormonos dolog lehet nem?
Annyira nem csodálkozom
Realista vagyok így sokat olvastam a témában
Az inszemeknél által@ban a 3., 4.sikeres, ahogy a lombikoknál is.
Első lombik alig, mert az még arra való h.a szervezet megismerje a hormonokat a reakciót.
35 és 40 év között 100-ból alig 20 lombik sikerül, 40 év felett 100-ból 2
A fagyasztottnál még kisebb a sikerarány
Szóval azért a lombik a lottóötössel vetekszik :)
Nem tudom,hogy csak nekem fura ez,de az agyam dobom el,mikor orvos,genetikus,vagy bárki kérdezi,hogy hányadik lombik sikerült? Mondom hogy a 2.fagyasztottból....és a válasz mindig,na milyen szerencsés vagy,milyen GYORSAN összejött....Ez komoly???? Ez olyan jó? Persze tudom,hogy sokan vannak,akinek sokadik sem,vagy egyáltalán nem sikerül...de sokat olvasok első sikeres inszemről,lombikról....De ha valaki ezt nem éli át,hogy laza 4 évig ez minden gondolata,és min megy keresztül,és miket meg nem tesz,hány hosszú hónapon át csak csalódás van,ne mondja már csodálkozó arccal,hogy hű de gyorsan ment....Remélem senkit nem sértek meg közben,tudom hogy sokaknak még nehezebb....De nekem ez olyan fura mikor az arcomba csodálkoznak....
Szia!Nem semmi történet,és szerencsére jó a vége!Nagyon nehéz lehetett,aztán pedig meglepetés kis szivecske 🙂❤️Gratulálok nektek!!És tovàbbra is csak jót kívánok! 🙂
Meglátjuk,csak a kivitelezés .... de ez legyen a legkevesebb problémám :)
Erre már én is rájöttem hogy nagy mázlim van a munkahelyemmel.
Gondolj arra hogy itthon is el kellene menned a háziorvoshoz a táppénzes papírért, annyi a külömbség hogy nem itthon mész hanem kint. Gondolom a kinti házidoki is rendes, nem csinàl ügyet ha kell 1-1 nap táppénz?!
Szerencsés vagy,nekem csak kintit fogadnak el,nem elég ide járni,még oda is,most duplán.......
Itt a példa hogy az inszeminációt sem kell leírni. Bizonyos esetben tényleg csak ez a picike segítség kell 😀
Minden jót nektek, további boldog babavárást ! 😀😍
Ez munkáltató függő. Szerencsére az en munkahelyemnek semmi gondja nincs a magyar táppénzes papírral. Az könyvelésen lassan megtanulnak magyarul 😀😀😀 Rendesek, megértőek nagyon, most is a terhessèg alatt meg korábban is a műtet majd a lombik alatt.
Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a történetünket, mivel mielőtt neki láttunk a PRI-nek, minden fórumot elolvasgattam, de sajnos viszonylag kevés pozitív sztorival találkoztam.
Azért kerültünk Tapolcára, mert sajnos a nálam fenn álló PCOS miatt, gyógyszeres kezelés ellenére sem akart összejönni a baba, mivel nem volt peteérésem. Április elején volt a vizsgálatok kezdete, Török Attila doktort választottuk orvosunknak. (Annak ellenére, hogy a sok várakozó pàr miatt, szerintem nagyon kevés idő jut egy-egy emberre, nagyon hálásak vagyunk neki. Emberileg, szakmailag csak jót mondhatok.) Június elején kezdtük az injekciós kezelést, hogy a hónap közepén sor kerüljön az első inszeminációra. Szerencsére minden rendben ment, 2 tüsző, nagyon örültünk. 10 nap múlva mentem vissza tesztelni. Előtte otthon persze végeztem tesztet, amin semmi nem látszott. Aztán Tapolcán a laboros hölgy mégis csak felfedezett valamit, amit én szabad szemmel még mindig nem láttam. Nagyon boldogok voltunk. 1 hét múlva az ultrahangon 2 petezsák látszott, valószínűsíthető volt, hogy ikrek. Nagyon boldogok voltunk! Következő héten az orvosunk szabin volt, másik orvos ultrahangozott, aki nem látott élő embriót és azt mondta nagy valószínűséggel elmentek a babák, ha elkezdek vérezni menjek be a kórházba. Mondanom sem kell padlóra kerültünk. 1 hét múlva visszamentünk, Török dokihoz aki màr mutatta a pici szívhangját. ❤️ (Igaz csak az egyik “babocska” volt ott)
Most vagyok 10+2 hetes kismama, màr nem kell jàrnunk a pri-be, de azért izgulunk, hogy rendben legyünk.
Az a helyzet, hogy mi az első alkalomtól olyannyira nem reméltünk semmit (épp a sok sikertelen történet miatt), hogy a mai napig nem fogjuk még fel.
Kitartást és mielőbbi kicsibabát kívánok mindenkinek!
Ez így van,és amikor táppénzre volt szükséged,mindig kinnt kellett kérned gondolom,mert az itthoni orvosi papírt nem fogadja el a munkáltató?
Annak idején mi is körbejártuk a témat ausztriai lombikkal kapcsolatban mert mindketten kint vagyunk biztosítva , de ott ugye egyreszt mindenképp fizetsz a lombikert. Önköltségen kb 3000 euró egy lombik, ha megkapod rá a tamogatast ( amit amúgy 99% ban megkap az ember mert úgy "csinalják" a vizsgálati eredményeket persze biztosítas kell hozza) akkor is van egy 1000 eurós önrész. De ez csak egy dolog, a masik hogy a kinti lombikintézetek semmit sem csinalnak máshogy mint itthon, minden ugyanaz, -tudom barátnőmnek 3 kinti lombikját néztem végig, protokoll ugyanaz mint itthon. Talán annyi a külömbség hogy ők szívesebben használjak a rövid protokollt kezdetben, es ha nem jön be akkor próbáljsk a hosszút. De vizsgálatból egy darabbal nem csinálnak többet mint itthon , ott is úgy van ha 2-3 lombik nem sikerül, akkor elkezdenek kicsit jobban kivizsgálni addig ott is csak ezek az alapvizsgálatok, hormonsor stb.... Meg persze mivel privát intézetek ezert nem gond, ha szombatra esik a beültetés, leszívás megcsinaljàk szombaton van ügyelet.
Pozitívan.Ne keresd a tüneteket! Egy jó könyv, film, sorozat ami tereli a gondolatokat 😀 csak ajánlani tudom. Szörnyen lassan telnek a napok ilyenkor de egyszer eljön a teszt napja, kitartas!
Velem is volt egy lány a teszt napján reggel otthon az ő tesztje totál negatív volt úgy jött hogy akkor ez sem sikerült, tesztelt ott is egyet az meg pozitív lett 😀
Szóval otthoni teszteléssel csak óvatosan, teszt és teszt között is óriasi külömbsèg van még ha ugyanolyan érzékenységű is !
Köszönöm mindenkinek. Augusztus 13 volt a beültetés. Olyan lassan megy az idő. Főleg ha egyedül vagyok itthon :/
Én is úgy csináltam teszt előtti nap itthon tesztet,hogy tuti nem sikerült,nem volt semmi előjel,sem érzés ,1-2 mini görcs néha...aztán gyönyörű erős pozitív volt...Teszt előtti nap csinálnám,ha csalódni kell inkább otthon...de reméljük a legjobbakat!Nyugi!Bizzunk a pozitívban!!!
Furcsa lesz pont tőlem, de ne izgulj. Volt egy lány beültetését akkor, amikor én. Semmit nem érzett. Nagyon el volt keseredve, 4.beültetése volt. Most 10 hetes kismama.
Ez csak az én véleményem, de én még nem tesztelnék. Ha korai, fals negatív lehet, és csak aggódsz majd rajta. Mikor volt a beültetés?
Csak pozitívan gondolkozz!Minden rendben lesz!
Sziasztok! Ma valahogy padlón vagyok. Félek , hogy nem sikerült a beültetés. Ma semmit nem érzek. Vam egy 25ös érzékenységű teszt itthon, nem tudom még csináljam e itthon a tesztet, csütörtök előtt, akkor megyünk tapolcára tesztre. Félek az újabb negatív látványtól. Nem akarok másnak is rossz kedvet, de jó kiirni magamból. :/
Nem, mert ott olyan feltételek vannak, hogy ne kelljen vagyonokat fizetni, hogy annak mi nem felelünk meg. Van már közös gyermekünk, és tulajdon képen nem találtak semmi okot arra, hogy miért nem sikerül, a kistesó. Bár lehet egy kinti nőgyógyászt meglátogatni, hátha csak valamit rendbe kell tenni, és jönne magától a picuri.
Sajnálom ezt a sok megpróbáltatást amin átmentek,de nem adod fel ami biztos meghozza a gyümölcsét!!!! Olvastam hogy kinti bizt.od van,ott nem próbálkoztatok?
14-16 napig tart a 28-ból a vérzésem, de van amikor 18 napig is "boldogít". Mivel sem labor, sem ultrahang nem mutatja, hogy miért, meg szeretnénk tudni az okát, mert nyilván van. Persze előtte még minden alap vizsgálatot újra csinálunk. Nekünk az immunológiát, genetikát azért mondták, mert nem találnak okot, hogy miért nem sikerül 3 éve főleg, hogy már van közös gyermekünk, illetve volt egy spontán terhességem is, a gyerekek előtt, ami sajnos megszakadt.És a mostani sikertelen lombik. Ja, és 38 múltam.
Nekem az egyik viszonylag atjarhato, de nagyon kanyarulatos, és endometriózis is van, ezért a doki egyből a lombikot javasolta. Szóval tényleg egyén függő, mit ajánlanak.
További ajánlott fórumok: