Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pozitív gondolkodás - önbecsapás, önámítás fórum

Pozitív gondolkodás - önbecsapás, önámítás (beszélgetős fórum)


20. Kuk@c (válaszként erre: 19. - Srcrss)
okt. 20. 10:59

Igen, kb., mint Joker.

Ez is 1 elhárító mechanizmus lehet.

19. srcrss (válaszként erre: 18. - Kuk@c)
okt. 20. 10:45
Vannak ilyenek. Nem vesz tudomást a saját problémáiról, és a máséról sem, nem beszélgethetsz vele valós dolgokról, mert az ő életében nincs helye problémának, mert ő pozitív, és csak vigyorog. Ijesztő. 😀
18. Kuk@c (válaszként erre: 17. - Srcrss)
okt. 20. 10:29

Ez annyira jó, amit írtál:

"Nem utólag kell pozitívan gondolkodni, hanem még időben használni az agyát."


Igen, mert aki ezt csinálja, az még ilyenkor sem akar szembenézni azzal, hogy mit és hol rontott el, és így nem is lesz változás.

Aki csinál 1 csomó baromságot, amivel nem elégedett, de ő közben "pozitívan gondolkozik", ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem vesz tudomást a problémákról, az 1 nagy gyerek.

17. srcrss (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 20. 10:23
Úgy tűnik, mindenkinek mást jelent. Számomra azt jelenti, hogy rossz helyzetben is van választásom. Ha új helyzet előtt állok, nem arra gondolok rögtön, hogy nekem úgysem sikerülhet, vagy velem csak rossz történhet. Ahhoz, hogy valaki oda jusson, hogy a híd alatt aludjon, Béla kiverje a fogát, vagy öt gyereket neveljen minimálbérből, sok rossz döntést kell hozni. Nem utólag kell pozitívan gondolkodni, hanem még időben használni az agyát.
16. Scherlock (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 17. 17:11

:DDD


Lám, mire is vitted!


Kiabál ebből az írásból, hogy milyen irigy vagy.

15. Kérdező Srác (válaszként erre: 14. - Csillagszem38)
okt. 16. 16:35

Nem igazán. Sakkozni szoktam sokat, kedvenc játékom. Fejleszti a logikai gondolkodást. Valahogy a sakk is olyan, mint az élet: meg kell hozni a helyes lépést. Különben véged van.


Zenét is szoktam hallgatni, főleg melankólikusat, amitől még jobban kedvem lenne beugrani a tóba a hídról.


Keresztrejtvényeker is szeretem, ritkán főzöm. Amúgy voltak már öngyilkossági gondolataim.

okt. 16. 16:19
Túl sokat agyalsz, nincs hobbid?
13. Kuk@c (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 16. 16:17

Ez nem pozitiv gondolkodas, amirol irsz.

Igen, enben baromi nagy penz van; mert az emberek butak, befolyasolhatoak es lustak.


A realis optimizmus valoban segit viszont.

Ehhez viszont felelosen fel kell tudni mernie mindenkinek, hogy a sajat helyzeteben ez mit jelent.


Ha en toloszekben ulok, az nem realis elvaras magam fele, hogy minden futonak oruljek es futoblogokat nezegessek.

Az viszont igen, hogy csodaljak 1-2 paralimpikont es beloluk meritsek erot, ne a hajlektalan alkoholistabol. Mert mind2 realis, de mindenki jobban jar, ha az elobbi fele tendalok.

12. globus (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 16. 09:38
Pozitív gondolkodás nem csak a bevonzásról szól. Hanem a jó közérzetről is. Mennyivel jobb letargiában élni, mint optimistán? Remény hal meg utoljára.
okt. 16. 09:32
Hát aki ezt elhiszi az biztos,hogy kap egy jó kis kognitív diszhonanciát az fix.🤣Ez a ribi vagy fúj de megb kategória.🤨 Ez szerinten csak egy újabb aljas manipulációs technika.Tudod régen a jóistennel építettek a bűntudatodra most ezzel.Jaj ha nem gondolkodsz pozitívab akkor egy szar ember vagy és bevonzod.Hány olyan "senkiházi tróger ember van aki kurvára nem vonzotta be magának a rosszat csak mert többet megengedett magának és az etikát átvágta mert minden eszköze meg volt hozzá.😶 Persze a szegény embert miért ne taposnák tovább le.Nyilván ha meg 200% törtetsz előre és nem jön össze márpedig a vonzá törvénye alapján össze kellene akkor jön az ,h a tudatalattid nem engedi.😑
10. bogyoka89 (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 16. 08:32
Szerintem igenis számít a pozitív gondolkodás. Persze nyilván önmagában ez kevés a jobb élethez, több pénzhez, stb. Amennyiben ez tenni akarással is párosul, úgy viszont nagy a jelentősége. Én azt tapasztaltam mindig is, hogy sokkal többre viszik az olyan emberek, akik nemcsak állandóan morgolódnak, meg keseregnek.
9. Kérdező Srác (válaszként erre: 8. - Babyapocakban)
okt. 16. 08:26
Csak 1 példát hoztam.
8. babyapocakban (válaszként erre: 7. - Kérdező Srác)
okt. 16. 08:24
Alkohol nincs ebben a történetben.
7. Kérdező Srác (válaszként erre: 6. - Babyapocakban)
okt. 16. 08:22
Ja, ez annyira tipikus. Kifelé játssza az örökmosolygós-szeretetbonbon embert, lenyel minden rossz dolgot, este meg levezetésképpen megiszik 3 pohár felest, így vezetve le feszültségét....
6. babyapocakban (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 16. 08:20

Nagyon szélsőséges dolgokat írsz.


Én nem vagyok elhivatottan és szervezetten ilyen pozitív gondolkodó, nálam ez inkább zsigeri dolog és nem ennyire. Optimista vagyok, aki tud örülni apró dolgoknak és inkább a jót nézi egy szituációban.

Ettől még esendő vagyok, néha őrjöngök, néha bántok másokat, nem nyalok körbe mindenkit válogatás nélkül. Van egy ismerősöm, aki tudatosan próbálta ezáltal (azt hiszem a Titok című könyvvel) megváltoztatni magát. Sikerült neki, bár szerintem inkább csak részben, illetve inkább csak kifelé a világnak. Nagyon gejl lett a csaj, mézesmázos, mindenkinek nyomja a pozitivista szövegét. De néha kibukik belőle az igazi ő, otromba módon tud megnyilvánulni például az interneten, szoktam látni a facebook hozzászólásait. Ez azért érdekes, mert ha happység van, meg pozitív gondolkodás, adás az univerzumnak, cserébe majd a sorstól jutalom kapása, akkor abba nem tartozik bele, hogy az interneten is pozitívan kell az emberek felé fordulni? Vagy csak élőben számít? Nem tudom. Ő már túúúúúúl sok nekem. Eléggé meg is lazult a kapcsolatunk, jobban bírtam, amíg őszinte volt, mint most, amikor valami vigyorgó álarc mögül beszél és kétszínű ez nyáladzás.

okt. 16. 07:17
Nagyon köszönöm a válaszokat! 😊😊 Jucika33, érdekes amit írsz. Igen, nem kell mindenen felcseszni az agyunkat,csak nekünk lesz rossz.
4. Fel_a_fejjel! (válaszként erre: 1. - Kérdező Srác)
okt. 16. 07:01

Egy jó cikk innen a Hoxáról,

[link]

ha érdekel az érem másik oldala, nem csak a saját 'okosságaidat' akarod itt hirdetni (habár kicsit hosszú)...

okt. 16. 06:51

Igen, ez valóban nem így működik. megint egy olyan életvezetési technika, amit a gondolkodó, okos ember tud jól csinálni, a felszínes, önismerettel nem rendelkező pedig rosszul.

A pozitív gondolkodásnak értelmes helyzetekben valóban van létjogosultsága: örülök annak, hogy süt a nap és láttam ma egy ritka madarat is. Ha azt mondom, hogy ez egy nagy semmi, ámde dühöngök, mert ugat a szomszéd kutyája és "micsoda világot élünk", mert mindenki hülye és még a pénztáros is rosszul adott vissza, annak semmi értelme. Csak nekem lesz tőle rossz napom, semmi nem fog változni. Vagyis lényegtelen dolgokkal nem rontom el a kedvemet. Ha viszont valami rossz történik, igenis szabad dühöngeni egy darabig, aztán megoldásokon gondolkodni. (A megoldás keresése is pozitív gondolkodás. Ha csak leülök és elkezdek alkoholizálni, az negatív.)

okt. 16. 06:45
Valaki?
okt. 16. 06:04

Nekem az a véleményem az úgynevezett pozitív gondolkodásról, hogy egy ordas nagy kamu. Attól, hogy valaki pozitívan gondolkodik, nem lesz jobb az élete és nem fogja bevonzani a sikert. Ez egy amerikai baromság.


A life coachok és életvezetési trénerek pedig kihasználják a sok naiv embert, hogy ha sokat gondolsz a boldogságra, akkor boldog leszel, vagy ha eléggé akarod a pénzt, akkor gazdag leszel. Bocsánat, ez nonszensz... Hülyeség, az élet nem így működik.


Sok pozitív gondolkodó szerint a sorsunk jobbra fordulásáért nem kell tennünk semmit sem, hanem elég, hogyha gondolunk rá, bevonzzuk (vonzás törvénye), a sült galamb pedig a szájunkba repül.


Az életvezetési tanácsadók pénztárcája pedig duzzad és sokan nem veszik észre, hogy az ilyen életvezetési pozitív gondolkodók pont az ilyen naiv embereket használják ki és húzzák le anyagilag. Ők meg mocskosul meggazdagodnak belőle.


Ez a légy pozitív, meg mosolyogj mindig szerintem egy giccses hazugság. Nem, attól, hogy műmosolyt erőltetünk magunkra, semmi nem lesz jobb, csak skizofrén állapotba kerülünk. Ha szomorú vagyok, ne kelljen már mosolyognom.


Jaj ne szomorkodj, mert minimálbérből kenyéren és vízen élsz és majd éhenhalsz, mert Afrikában meg éheznek a gyerekek. Lehet egy egérlyukban élsz patkányok rágta bútorok között, csótányokkal teli a paplanod, de gondolkodj pozitívan, legalább van fedél a fejed felett!


Ne szomorkodj, hogy a híd alatt alszol! Ugye milyen szép a víz,a vízcsopogás? Még halakat is láthatsz a tóban! Az, hogy majd megfagysz esténként? Örülj,hogy még halálra nem fagytál!


Béla kiverte az egyik fogadat és egy alkohokista vadbarom? Ne szomorkodj, gondolkodj pozitívan!! Legalább nem az összes fogadat törte ki! Úgyis mindig műfogat akartál. Az, hogy összever minden este? Gondolkodj pozitívan, ő így fejezi ki, hogy szeret.


Na kb ez a pozitív gondolkodás... Egy ordas nagy baromság, semmi realitása nincsen, egy mondvacsinált valami...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook