Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Portói eper (4 adag) recept

Portói eper (4 adag) recept

A Portói eper (4 adag) hozzávalói:
40 dkg friss, érett eper
2 evõkanál méz
3 cl Maraschino likõr
2,5 dl portói bor
1,5 dl száraz fehérbor
mentalevél a díszítéshez


A Portói eper (4 adag) elkészítési módja:
-az epret megtiszttítjuk, megmossuk -a nagyobb szemeket négyfelé, a kisebbeket kétfelé vágjuk -óvatosan összekeverjük a mézzel és a likõrrel, majd hûvös helyen egy órányit hagyjuk állni -4 szép, talpas poharat lehûtünk -a kétféle bort összekeverjük, ráöntjük az eperre -elosztjuk a poharakba, mentalevéllel díszítjük

A különleges frissítõ aromája 10-12 ºC-on a legjobb, így a legjobb az ízkavalkád. Az összes eddig kiírt receptem közül apu ezt szereti a legjobban. Vajon miért? :-) Szerintem mindenkinek van egy tippje B-)


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A portói eper (4 adag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook