Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Porhintés fórum

Porhintés (beszélgetős fórum)


7. 0f2511620d (válaszként erre: 2. - 07c4794583)
2011. júl. 3. 08:43

Kedves butternut!


Ebben igazad van,csakhogy a használt laptopokat nem adja senki részletre.

2011. júl. 3. 08:40
Igen ,a bank dönti el.Nem az áruházakat minősítettem ezzel.Csak akkor ne írják oda,hogy 22 és 24 havi kamatmentes hitelre,ha senki nem kaphatja meg.
2011. júl. 3. 06:22
Ez így van. A bank dönti el, nem az adott üzlet. Ha a hiteled elutasítják, azt sem mondják meg, hogy mi ennek az oka. Elutasítanak, és ennyi. Mi tévét vettünk így, igaz akkor nem volt ennyi különböző futamidő. 12 hónapra adták mindenkinek. Már aki kapott. Sokakat elutasítanak.
4. 07c4794583 (válaszként erre: 1. - 0f2511620d)
2011. júl. 2. 23:56
Egyébként valóban a bank dönti el, nem a Media Markt, beleszólásuk sincs. Az én mosógép-áruhitelemnél is megnézte a bank a fizetési papírom, és aztán rábökött egy futamidőre. Szerintem minden áruhitel így működik...
2011. júl. 2. 23:54

szia! Nem lattam a szorolapot, de a legtobbre ra van irva, hogy " nem minosul ajanlattetelnek".

Persze attol meg bosszanto mert felrevezetett teged.

2. 07c4794583 (válaszként erre: 1. - 0f2511620d)
2011. júl. 2. 23:51

Én nem a hitelre reagálnék, hanem a laptopvásárlásra, ha megengeded.


Rengeteg ember akar laptopot venni vadiújan, áruházból. Egy áruhitel úgy működik, hogy a végén majd' a másfélszeresét fizeted vissza az eredeti árnak.


Viszont ha nem rettentek meg a technológiától, ügyesen és okosan lehet olyan laptopot venni, ami ugyan esetleg használt, de ráunt a tulajdonosa, és nincs semmi baja, de már csak háromnegyed-féláron tudja eladni, mert már nem új.

Ebből a típusból sok olyan van, aminek a 2-3 éves garanciája le sem járt.


Én semmi pénzért nem vennék újonnan, főleg nem hitelre. A netbookomat 30%-os áron vettem, windows sorozatszámmal, hibátlan alkatrészekkel (töltő, kábel), szép tokkal. Semmi baja, csodásan működik. 360 CHF helyett 120-at fizettem érte anno.


Természetesen személyes találkozó volt, kipróbáltam minden funkciót, átnéztem a gépet, megnéztem a számláját, papírjait, és írtunk adásvételit. Javaslom, gondolkozzatok el ezen a lehetőségen.

2011. júl. 2. 23:43

Két áruház meghírdetett egy akciót,hogy 24 havi kamatmentes hitelre a kijelölt termékeket meg lehet vásárolni.

Előre megjegyezném,hogy sok alkalommal vásároltam már hitelre, azóta is küldenek a bankok különböző kedvezményes hitelkonstrukciókat. Most a férjem nevére akartunk hitelt venni: megjegyzem, Ő még sohasem vett fel hitelt, tehát nem lehet azt mondani, hogy BAR listán szerepelne, vagy valaha is probléma lett volna vele. Tabula rasa.

Egy laptopot néztünk ki. 22 havi kamatmentes hitelre kértük, ahogy az a szórólapon szerepel. Szombaton 2 órát vártunk az üzletben, mire mondták, hogy hazamehetünk, majd értesítenek. Telefonon szóltak, hogy nem jó a bankszámlakivonat, hétfőn vigyünk egy munkáltatói igazolást. Hétfőn munkáltatói igazolással mentünk, amin 118 ezret igazoltak. Egy óra várakozás után megkaptuk a hitelt, de csak 12 hónapra. Akkor az eladó szemrehányóan közölte,hogy miért nem olvasom el az apró betűs részt. Erre mondtam hogy valóban oda van írva,hogy 12.15, 18, 22, vagy 24 havi kamatmentes hitelre adják, de ez félreérthető,mert azt gondolnánk, hogy ezt én , a vásárló döntöm el, hogy hány hónapra akarom kifizetni. - ha már felajánlják a 22 hónapot, akkor én dönthetem el. Meg hogy a bank fenntartja a hitelbírálat jogát. Akkor kértem,hogy hívják fel a bankot.Megkérdeztem a Cetelem bank ügyintézőjétől, hogy akkor mondja el, hogy ki kaphatja meg a 22 hónapos hitelt, mert szeretnénk ennek a kritériumnak megfelelni. (Gondoltam magamban: szemem színe, nadrágom színe, vagy van e kalap rajtam vagy nincs:))Azt mondta az ügyintéző, hogy ő erre nem tud válaszolni,mert ez egy zárt rendszer,ő ebbe nem lát bel!!!Mindent összevetve ezt állapították meg: Tehát punktum!, viszem 12 hónapra, vagy nem? Van -e valaki, aki megkapta ezt a 22 -vagy 24 hónapos hitelt?

Megjegyzem, volt ott egy piros laptop,amit én szerettem volna, de arra rá volt írva, hogy hitelügyintézés alatt. Érdekes módon már erről is levették, az előző vevő,aki ezt akarta elvinni, valószínűleg ugyanúgy járt ,mint én!

Másnap a másik áruházban próbáltam meg felvenni ugyanezt a hitelt ,szintén csakis 12 hónapra kaphattam volna meg. Kérem,jelentkezzenek azok az emberek,akik szintén így jártak,mert felháborító,hogy ennyi embert becsaptak.


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook