Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Porhanyós kifli (tojás nélkül) recept

Porhanyós kifli (tojás nélkül) recept

A Porhanyós kifli (tojás nélkül) hozzávalói:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tejföl
1 evőkanál cukor
csipet só
15 dkg zsír vagy 20 dkg sütőmargarin


A Porhanyós kifli (tojás nélkül) elkészítési módja:
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleteszem az élesztőt, a sót, a cukrot és a tejfölt. Összegyúrom, ha szükséges, még tejet adok hozzá. Egy órát pihentetem, utána 3 mm vékonyra nyújtom. A töltelék lehet gesztenye, lekvár, mák... Kifliket formázok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A porhanyós kifli (tojás nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook