Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pórékrémes makaróni recept

Pórékrémes makaróni recept

A Pórékrémes makaróni hozzávalói:
50 dkg póréhagyma
50 dkg makaróni tészta
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dkg vaj
2 dl tejszín
10 dkg cheddar sajt



A Pórékrémes makaróni elkészítési módja:
A pórét megtisztítjuk, a zöld rész háromnegyedét meghagyjuk, és a fehér résszel együtt felkarikázzuk. A vékonyan felszeletelt hagymával és fokhagymával együtt a vajban puhára pároljuk, majd sóval, borssal meghintjük. Belekeverjük a tejszínt, és sűrűre főzzük. A makarónit sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. A cheddar héját levágjuk, a sajtot lereszeljük. A pórés krémbe keverjük a felét, majd a tésztához adjuk. Mély tálba öntjük, és a maradék sajttal megszórjuk.

Cheddar helyett gouda sajtot is használhatunk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pórékrémes makaróni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook