Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Póréhagyma kapros-paprikás mártásban recept

Póréhagyma kapros-paprikás mártásban recept

A Póréhagyma kapros-paprikás mártásban hozzávalói:
1 kg póréhagyma fehér része,
1 csokor friss kapor,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál ecet,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál paprikakrém,
só (ízlés szerint).


A Póréhagyma kapros-paprikás mártásban elkészítési módja:
A megtisztított, és tíz centis darabokra vágott póréhagymát annyi forrásban lévõ, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig fõzzük. Ezután leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást és lefedve lehûtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A póréhagyma kapros-paprikás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook