Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Polenta gorgonzolával recept

Polenta gorgonzolával recept

A Polenta gorgonzolával hozzávalói:
25 dkg kukoricadara,
7.5 dl víz,
4 dkg vaj,
20 dkg gorgonzola (olasz penészes, lágy sajt),
só.


A Polenta gorgonzolával elkészítési módja:
Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával. Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát. Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve. Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, kész van a polenta. Borítsd deszkalapra, formázd vizes késsel laposra. Melegítsd elő a sütőt 180 C-fokra. Vágd a polentát kb. 1 cm vastag szeletekre, tedd kivajazott hőálló tálba egymás mellé. Tegyél mindegyik szelet polentára kevés gorgonzolát és fedd be egy második réteg polentával. Olvaszd meg, és locsold meg a polentát a maradék vajjal. Süsd előmelegített sütőben 15-20 percig. Tálald forrón.


Kategória: Egytálételek receptjei


A polenta gorgonzolával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook