Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pogácsatésztába töltött darált marhahús recept

Pogácsatésztába töltött darált marhahús recept

A Pogácsatésztába töltött darált marhahús hozzávalói:
Pogácsához:
1 kg liszt
2 kefir
1 csésze élesztő
2 dl tej
35 dkg zsiradék
2 tojás sárgája

cukor

Töltelékhez:
1/2 kg darált marhahús
hagyma
fokhagyma

bors
ízlés szerint fűszerek
1 kukoricakonzerv


A Pogácsatésztába töltött darált marhahús elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pogácsatésztába töltött darált marhahús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook