Pizzaszósz elrakása üvegben (tudásbázis)
Nem lett sok belőle, így nem is tettem el, hanem felhasználtam. A család tesztelte. Az íz nagyon bejött nekik, de sok volt benne a mag, ezt kifogásolták kicsit.
Ha csinálok legközelebb, valahogy át kell passzírozni, szűrni.
Idén sok szilvánk termett, így lekvár is készült.
Korábban rendelt 6 késes nagy méretű aprítóval apróra aprítottam a szilvát. Nagy tepsimbe fél dl ecetet öntöttem és ezzel az oldalakat is jól kikentem egészen a peremig. A tepsibe 8 kg. szilva fér. Ezt 4 órán át 160 fokon főztem. Néha kicsit meg is kevertem, hogy a közepe is egyformán sűrűsödjön. Az utolsó órában ízlés szerint kevés cukrot is tettem bele.
Nem égett le, finom és sűrű lett. 3x készítettem, közel 25 kg szilvából.
Akkor meg is válaszoltad a kérdésem🙂
Igaz idén sincs,, csak pár szem szilva.
Én is csináltam már így paradicsom szószt a sütőben, tök egyszerű.
Ugyanígy a szilvalekvárt is.Nem pöfög,hiszen a legalacsonyabb hőfokon "sül".Nem szabad kavarni.A tepsit előtte nagyon vékonyan ecettel kell "kikenni".(Nem,nem lesz ecet íze,szaga a lekvárnak!)
Cukor sem kell bele,de érett legyen a szilva!
Én a pizzaszószt sütve készítettem,,magasfalú tepsibe bele a paradicsom ,hagyma ,fokhagyma, bazsalikom,oregánó,bors,kevéske zöldpaprika,jó rá a sima pizzafűszer is,só ,cukor.
Kis oliva,vagy sima olaj.Jól összesütöd,,lehet a tetején jó pirult rész is.
Botmixerrel lepürésítettem,,a pürét mégegyszer átforraltam,,és forrón bele a tiszta üvegekbe,fejreállítva dunsztba.Nem kell bele tartósító.
A kis paradicsom azért jó mert kisebb a magja,,bár én nagyobb magosat sem szűrtem ,,de lehet,,
Ha nem pürésíted is jó pizzára:)
További ajánlott fórumok:
- Húsleves elrakása télire.... szerintetek lehetséges?
- Ti hogyan tesztek el lecsót télire üvegben?
- Fehér porcelántálban ki lehet keverni a hajfestéket vagy csak műanyagban és üvegben?
- Saját készítésű sütőtökpürét hogyan tudom eltartósítani? Üvegben? Fagyasztóban?
- Süti üvegben karácsonyra - diétásan. Bevált recepteket írnátok?
- Láva lámpa zseléje nem jó, csak folyik az üvegben. Miért?