Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pizzaszósz elrakása üvegben fórum

Pizzaszósz elrakása üvegben (tudásbázis)

tegnapelőtt 10:15
Sikerült 8 üveggel eltenni, a szomszéd néni paradicsompasszírozójával már mag sem volt benne. Még lesz egy etap, ha megint megérik nagyobb mennyiség paradicsom.
aug. 17. 08:10

Nem lett sok belőle, így nem is tettem el, hanem felhasználtam. A család tesztelte. Az íz nagyon bejött nekik, de sok volt benne a mag, ezt kifogásolták kicsit.

Ha csinálok legközelebb, valahogy át kell passzírozni, szűrni.

aug. 15. 16:59

Idén sok szilvánk termett, így lekvár is készült.

Korábban rendelt 6 késes nagy méretű aprítóval apróra aprítottam a szilvát. Nagy tepsimbe fél dl ecetet öntöttem és ezzel az oldalakat is jól kikentem egészen a peremig. A tepsibe 8 kg. szilva fér. Ezt 4 órán át 160 fokon főztem. Néha kicsit meg is kevertem, hogy a közepe is egyformán sűrűsödjön. Az utolsó órában ízlés szerint kevés cukrot is tettem bele.

Nem égett le, finom és sűrű lett. 3x készítettem, közel 25 kg szilvából.

15. libikóka (válaszként erre: 14. - Boldogzokni)
aug. 15. 09:51
🍀🍀🍀
aug. 15. 09:13
Sülnek 🙏
aug. 13. 19:27
Köszönöm szépen a sok hasznos dolgot. Ki fogom próbálni ezt a tepsiben elősütött módszert.
12. libikóka (válaszként erre: 11. - Highlander73)
aug. 13. 13:54

Akkor meg is válaszoltad a kérdésem🙂

Igaz idén sincs,, csak pár szem szilva.

aug. 13. 13:38

Én is csináltam már így paradicsom szószt a sütőben, tök egyszerű.

Ugyanígy a szilvalekvárt is.Nem pöfög,hiszen a legalacsonyabb hőfokon "sül".Nem szabad kavarni.A tepsit előtte nagyon vékonyan ecettel kell "kikenni".(Nem,nem lesz ecet íze,szaga a lekvárnak!)

Cukor sem kell bele,de érett legyen a szilva!

10. Biciklis_ (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
aug. 13. 12:57
Lucullus (hosszúkás) a jó kevesebb a leve.
9. libikóka (válaszként erre: 8. - Globus)
aug. 13. 12:11
Na igen,,, a takarítósdi😄Alapból csak,,ha van maradék 2-3 üveg lekvárt szoktam eltenni így nyár végére lesz vagy 12-14 kis üveg.Több el sem fogy,,még a tavalyi őszibarack is megvan.
8. globus (válaszként erre: 7. - Libikóka)
aug. 13. 11:58
Ha lefeded, nem párolog. Ha nem kevered, bőrösödik, utána kiszedni üvegbe is érdekes. Mi van, ha pöfög... + a lekváros tepsi, hát nem tudom ;)
7. libikóka (válaszként erre: 6. - Globus)
aug. 13. 11:24
Azt én sem,,félek összerotyogja a sütőt,,vagy le kell fedni?🙄
6. globus (válaszként erre: 5. - Libikóka)
aug. 13. 11:22
Tudom, lekvárt is lehet sütőben, még nem mertem kipróbálni.
5. libikóka (válaszként erre: 4. - Globus)
aug. 13. 11:15
Nem és nem sütöm gyorsan,,így a sütőben elmegy a fölös lé,,közben locsolgatom is vele míg sül.
4. globus (válaszként erre: 3. - Libikóka)
aug. 13. 10:30
Ez nem lesz híg? Valamelyik évben készítettem előre órákig főzött paradicsomlével, amit tovább főztem, mégis a végeredmény nem lett sűrű.
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
aug. 13. 09:57

Én a pizzaszószt sütve készítettem,,magasfalú tepsibe bele a paradicsom ,hagyma ,fokhagyma, bazsalikom,oregánó,bors,kevéske zöldpaprika,jó rá a sima pizzafűszer is,só ,cukor.

Kis oliva,vagy sima olaj.Jól összesütöd,,lehet a tetején jó pirult rész is.

Botmixerrel lepürésítettem,,a pürét mégegyszer átforraltam,,és forrón bele a tiszta üvegekbe,fejreállítva dunsztba.Nem kell bele tartósító.

A kis paradicsom azért jó mert kisebb a magja,,bár én nagyobb magosat sem szűrtem ,,de lehet,,

Ha nem pürésíted is jó pizzára:)

aug. 13. 09:19
Apró koktélparadicsom is jó vagy valami speciális befőzesre alkalmas fajta kellett volna hozzá?
aug. 13. 09:06
Szokott valaki ilyet befőzni? Esetleg tipp, trükk, tapasztalat, mire figyeljek? Idén csinálnék először. Gáz vagyok befőzésben, eddig csak lekvárt sikerült.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook