Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pityókás szilvás gombóc recept

Pityókás szilvás gombóc recept

A Pityókás szilvás gombóc hozzávalói:
1,5 kg burgonya,
30 dkg liszt,
30 dkg magozott aszalt szilva,
1 dl rum,
kockacukor,
10 evőkanál gríz,
2 evőkanál olaj,
1 tojás,
só,
fahéjas porcukor


A Pityókás szilvás gombóc elkészítési módja:
Az aszalt szilvára öntjük a rumot, és egy éjszakán át hagyjuk duzzadni. A burgonyát sós vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, majd hűlni hagyjuk. A szilvákba egy-egy kockacukrot dugunk. A burgonyát és a többi hozzávalót összedolgozzuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyforma négyzeteket vágunk belőle. Lisztes kézzel gombócokat formálunk belőlük. Forró sós vízben kifőzzük őket, majd pirított grízbe forgatjuk, fahéjas porcukorral megszórjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pityókás szilvás gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook