Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Piskóta! S.O.S segítség fórum

Piskóta! S.O.S segítség (beszélgetős fórum)


1 2
33. mandulaszem (válaszként erre: 32. - Mandulaszem)
2010. máj. 4. 21:38
Bocsi, Lia hozzászólására szerettemm volna hivatkozni.
32. mandulaszem (válaszként erre: 11. - Szanád)
2010. máj. 4. 21:36

Én úgy szoktam, hogy 200 fokon kb. 10 percig(légkeveréses), majd 15 percig 160 fokon. Kb. a 20. perc körül szoktam kinyitni az ajtót, előtte sohasem.


Sütés után mindig kiveszem, hogy ne száradjon ki.

Ezek szerint rosszul teszem?


Nekem még sosem esett össze.


Ahány tojás, annyi ek. liszt és cukor, plusz egy kis sütőpor - recept alapján csinálom.

2010. ápr. 27. 20:58

egy biztos, és nekem bevált, amikor a meleg sütőbe beteszem a sütőpor nélküli tésztát, leveszem 170 fokra és legalább 20 percig ki sem nyitom az ajtót, mert különben összeesik.

szurogatni ráérsz utána is :)

2010. ápr. 27. 20:57

én hiszek Szanádnak, eddig még mindig jó tippeket adott a sütéshez, no meg a tapasztalata is nagy hozzá.

Ez a sütés meg olyan,mint az orvos, ahány annyifélét mond egy ugyanazon betegségre,

Ez lehet a cukrászoknál is, ki kitől tanult és az hogy csinálta. ennyi.

29. 19ba18c379 (válaszként erre: 28. - BeaÉrd)
2010. ápr. 27. 16:10
én ezt a 8 tojásost most csak bemásoltam, én 6-ból csinálom . Ketté lehet vágni :)
2010. ápr. 27. 16:09

tény hogy összeesik ha kinyitod én így jártam hétvégén


kérdés: Ha 6 tojásból csinálom ketté tudom vágni a tésztát hogy megkenjem?

27. 19ba18c379 (válaszként erre: 26. - Szanád)
2010. ápr. 27. 16:09
nem fiatal csirke már az illető , gondolom régi módszerekkel dolgozik.
26. szanád (válaszként erre: 23. - 19ba18c379)
2010. ápr. 27. 16:07
egy mestercukrásztól furcsa hogy így süti ...illetve hogy nem egyben veri a tojást...
25. 19ba18c379 (válaszként erre: 24. - 3b41f6053f)
2010. ápr. 27. 16:06
én nem veszem össze csak nem szeretem ha gyakorlatilag lehülyéznek :DDDD
24. 3b41f6053f (válaszként erre: 20. - Szanád)
2010. ápr. 27. 16:05

Neked is köszi:)


És miattam nehogy összevesszetek:)

2010. ápr. 27. 16:04
Bocs de valszeg akkor máshogy sütünk, ettől még más bevált módszere nem biztos hogy hülyeség.
22. 3b41f6053f (válaszként erre: 18. - 19ba18c379)
2010. ápr. 27. 16:04
Oké köszi
2010. ápr. 27. 16:03

A piskótatészta


Hozzávalók


A tésztához: 8 tojás, 8 púpozott evőkanál liszt, 8 púpozott evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor.


Elkészítés:


A nyolc tojást szétválasztjuk, egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. A nyolc evőkanál lisztet egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük. A sütőformát jól kizsírozzuk, és kilisztezzük. A sütőformánk lehet tortasütő, kerek, vagy egy közepes nagy tepsi.


Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire készen van a piskótamassza, jól felmelegedjen. A nyolc evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük. Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje. Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész. Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük. Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal forgatni kell. A kanalat nem szabad hozzáütni a tálhoz, mert a habot a rázkódás tönkreteszi. Ha készen van, az egészet beleöntjük a sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe.


Egy ideig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, nehogy összeessen a sütés közben megnőtt pistóta. Úgy ellenőrizhetjük a sütést, hogy a piskóta tetejét óvatosan ujjunkkal megnyomva, ha már rugalmas, a kész felé közeledik. Az ujjunkra vigyázzunk, aki nem elég gyakorlott inkább mellőzze ezt az ellenőrzést, nehogy megégesse az ujját. Azt, hogy megsült teljesen, úgy ellenőrizhetjük, hogy szárazra törölt hústűt szúrunk a tésztába, és ha nem ragad rá a piskóta, akkor készen van, az alja is megsült. Az így elkészített piskótát különféle krémekkel tölthetjük.



na itt a recept és a sütés.

20. szanád (válaszként erre: 17. - 19ba18c379)
2010. ápr. 27. 16:01

én is cukrász vagyok , több száz tortát csináltam ezzel a módszerrel..

na mindegy úgy csináljátok ahogy akarjátok

2010. ápr. 27. 15:58
ja nem mellesleg a szakács férjem is épp ezt mondta, ennyi hülyeséget csak nem hordunk össze :P
18. 19ba18c379 (válaszként erre: 14. - 3b41f6053f)
2010. ápr. 27. 15:56

közben még ok. De ( bár más szerint hülyeség ) , amikor már látom, h jó, én lezárom és bent hagyom.


Nekem még sosem esett össze így.

17. 19ba18c379 (válaszként erre: 16. - Szanád)
2010. ápr. 27. 15:55
bocs de akkor egy mestercukrásztól tanulok hülyeséget. Nem hiszem, h jogod lenne más által kipróbált és használt dolgokat hülyeségnek titulálni azért mert te nem így csinálod.
16. szanád (válaszként erre: 12. - 19ba18c379)
2010. ápr. 27. 15:51

ez jó nagy hülyeség...már ne haragudj...

úgy csináld ahogy írtam....így biztos jó lesz ...

2010. ápr. 27. 15:50

Kókuszos kocka


40 dkg cukor

csapott evőkanál szódabikarbóna

5 dkg margarin

2 tojás

3 dl tej

ezeket kikeverni,majd hozzáadni 50dkg lisztet

papírral bélelt nagy gáztepsiben sütni.....


máz :30dkg cukor, 2 dl tej , 2 evőkanál kakaót felfőzni....majd 20dkg margarint belekeverni

amikor elolvad benne akkor a kockára vágott tésztát vbelemártjuk és kókuszba forgatjuk

14. 3b41f6053f (válaszként erre: 12. - 19ba18c379)
2010. ápr. 27. 15:50

Szia!


Köszi a választ.


Ezek szerint ha kinyitom a sütőajtót,hogy megböködjem jó-e a piskóta az baj?

2010. ápr. 27. 15:48

Köszönöm!


Meg fogom próbálni:)

12. 19ba18c379 (válaszként erre: 10. - 3b41f6053f)
2010. ápr. 27. 15:44
ne vedd ki rögtön, emiatt esik össze. A piskótát hagyni kell még hűlni. Mikor lezárod a sütőt ne nyisd ki az ajtót, hagyd bent egy jó 15-20 percet. Inkább előbb zárd le, h nehogy megégjen !
11. szanád (válaszként erre: 10. - 3b41f6053f)
2010. ápr. 27. 15:44

szia

Amikor kiveszed a sütőből a piskótakarikát,akkor picit lelisztezed majd lefordítod és pár percig úgy hagyod ,majd az élére fordítod a karikát és hagyod kihűlni...

2010. ápr. 27. 15:41

Sziasztok!


A hozzáértőkhöz egy kérdés:


Eddigi pályafutásom során 2 tortát sütöttem.


Amikor sül a piskóta akkor tök jó magas,mire kész lesz és kiveszem összeesik:(


Miért?


Hátha tudja valaki mit csinálok rosszul..


Előre is köszi

2010. ápr. 27. 15:18
én pl:abbol szeretem gyorsabb és nekem jobban izlik!!!
2010. ápr. 27. 15:15
A kókuszkockát nem is piskótatésztából kell sütni
7. edadf283be (válaszként erre: 1. - Edybaba24)
2010. ápr. 27. 15:13

Szia.

ennél egyszerübb piskotával szoktam csinálni a hagyományossal!!!

annyi evőkanál liszt ahány tojás van benne,és cukor is annyi!!

Tojás fehérjét felverde habbá(pl:6 tojásos)

6 evőkanál cukrot teszel hozzá és kemény habbá vered tovább.

bele a 6 tojás sárgája

bele a 6 evőkanál lisztet is és készen van kisütöd addig mig szép arany barna nem lesz a teteje,közben megszurkálod hustűvel hogy ráragad e vagy sem.és kész.

ebben tuti nem érzed a sütöport és finom puha is gyorsan meg van....

jo étvágyat.

2010. ápr. 27. 15:12
Hát sok nem kell bele ,én csak szemre szoktam kb 3-4 cl.
2010. ápr. 27. 15:10

8 tojásból.

Mennyi rumot? :)

4. ea38478d88 (válaszként erre: 1. - Edybaba24)
2010. ápr. 27. 15:08
nem hiszem az az iz már megmarad,de szerinttem igyis ugyis örül neki majd és az a lényeg:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook