Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Piskóta másként. Próbált valaki piskótát készíteni úgy, hogy liszt helyett vaníliás pudingot tett bele? fórum

Piskóta másként. Próbált valaki piskótát készíteni úgy, hogy liszt helyett vaníliás pudingot tett bele? (tudásbázis kérdés)


9. Tengerdi Zsuzsanna (válaszként erre: 8. - SzánI.)
2018. nov. 28. 12:52

Szia! Ide másolom azt a receptet, amit tortához szoktam használni, liszt csak a krémbe kell, 2 ek. Egyébként bármilyen krémmel tölthető. :)


Pudingporból készült piskóta


Hozzávalók:


6 db tojás

40 dkg porcukor

20 dkg vaj vagy margarin

2 dl tej

2 evőkanál liszt

1 cs. sütőpor

4 csomag főzhető pudingpor (bármilyen ízesítésű)


A 6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral vízgőz felett felverjük.


Levesszük, majd belekeverjük a sütőporral elkevert pudingport.


Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, mérsékelt tűznél sütjük tűpróbáig.


Krém:


A 2 dl tejet a 2 evőkanál liszttel elkeverjük, felfőzzük, majd a 20 dkg vajat vagy margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük, a két krémet összekeverjük, a tésztát hosszában kettévágjuk, ezzel megtöltjük.

2018. nov. 26. 11:39

Nem a diéta miatt raknék bele vaníliás pudingot XD

A receptet próbálnám ki, a krémje miatt, de a piskótát így írja:


A piskótához

6 db tojás

22 dkg cukor

4 csomag vaníliás pudingpor

2018. nov. 26. 07:23

Én nem tudom, még nem csináltam így, de miért akarsz ilyet csinálni? Semmivel nem lesz "diétásabb" mint liszttel.


Olyat már csináltam, hogy a liszt helyett csak dió volt, és az nagyon jó volt.

Egy eszterházi torta receptben volt ilyen.

6. Bless the child (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2018. nov. 26. 05:50
Szia! Én pundiggal szoktam készíteni, ahány kanál pudingport teszel bele, annyival kevesebb kanál liszt kell. Csak pudingporral nem szoktam csinálni
2018. nov. 25. 20:56

Kizárt dolog hogy csak puding legyen benne.

Ha Diósat,mákosat csinálok,akkor annyi kanál - liszt és annyi kanál + dió vagy mák.

A puding tulajdonképpen keményítő.

2018. nov. 25. 20:38
A puncsos jó a tésztába liszttel a vaníliás szerintem nem sok ízt ad.
3. lapbarna (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2018. nov. 25. 20:35
Mi epres vagy puncs pudingot használtunk régen, ha rózsaszín piskótát akartunk. Finom volt. Nyilván a liszthez tettük, nem csak az volt magában.
2018. nov. 25. 18:19
Nem tudom, de aki kipróbálta, megírná?
2018. nov. 25. 18:16
Most láttam egy piskóta receptet, amiben a liszt helyett vaníliás pudingot használtak. Milyen lehet??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook