Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piskóta --gluténmentes recept

Piskóta --gluténmentes recept


A Piskóta --gluténmentes hozzávalói:
8 db tojás
7 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál Emese süteménypor
1 cs, sütőpor


A Piskóta --gluténmentes elkészítési módja:
A tojások fehérjéből a cukorral nagyon kemény habot verünk.A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport,átszitálva azt is hozzáadjuk,vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A forma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 150 fokra csökkentve a hőfokot még kb. 20 percig sütjük. Ha bizonytalanok vagyunk, tűpróbát is csinálhatunk, ha nem tapad rá a tészta, akkor átsült. A forma mentén késsel szépen meglazítjuk a tésztát ,lisztezett deszkára borítjuk,mozgassuk meg egy kicsit óvatosan ide-oda, hogy ne tapadjon le a gőztől. A papírt kicsit nedvesítsük meg, így könnyebben lehúzható a tésztáról. Ha van akkor méretű rácsunk, mint a tészta formája,érdemes azon kihűteni,mert egyenletesebben távozik el belőle a gőz. Ha kihűlt,tetszés szerinti krémmel tölthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskóta --gluténmentes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook