Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Piros arany és gulyáskrém házilag fórum

Piros arany és gulyáskrém házilag (beszélgetős fórum)


2009. júl. 15. 22:28

A Piros Arany is pritaminpaprikából készül.

Én télire mindíg szoktam eltenni, paprika lekvárnak hívom. Olyan paprikából a legfinomabb, amely túlvan érve szinte megvan ráncosodva. /pritaminpaprikára gondolok/

Kiszedem a paprika magját, az eldobom, a paprikát húsdarálón ledarálom. 4 kg paprikához 2 dl. olajat teszek, kicsit megsózom, és felteszem főni,befedni nem kell, hogy a benne lévő víz elpárologjon, Amikor már elég sűrű 3-4 gerezd fokhagymát pépesen beledobok, 3-4 db babérlevelet, l kávéskanál borsot 2-3 kanál mustárt és még főzöm vagy l0 percig. Utána kidobom belőle a babérlevelet. Az üvegeket tepsibe vizbe rakom és felmelegítem, amikor forr, eloltom alatta a gázt és a paprikalekvárt belerakom. Mindegyik üveg tetejér egy csipet szalicilt teszek, lezárom és száraz dunsztba teszem az üvegeket. Alaposan betakarom, reggelre kihűl és már lehet a polcra tenni.

2009. júl. 15. 22:17

Nekem van egy klassz receptem, még a keresztanyámtól kaptam. Akkoriban szalicillel tartósítottak, viszont annyival módosítottam, hogy csak olajat rakok a tetejére és száraz dunsztba teszem.

Beírom a naplómba ott megnézheti akit érdekel.:-)

13. c4f059c04b (válaszként erre: 12. - Murva)
2009. júl. 15. 19:19
Az íze alapján próbáltam következtetni mi lehet benne.
12. murva (válaszként erre: 11. - C4f059c04b)
2009. júl. 15. 18:55
Szerintem a tubuson rajta vannak az összetevők,pritaminpaprikát sóval szoktam eltenni,de ehhez semmi mást nem teszek,ugyanígy a levesbevaló zöldségeket sóval.
11. c4f059c04b (válaszként erre: 10. - C4f059c04b)
2009. júl. 14. 14:46
meg olaj is egy kicsi, talán
2009. júl. 14. 14:44
Pirospaprika, hagyma, só, bors, csípőspaprika, víz, sűrített paradicsom, cukor, babérlevél. Ezekre gondolok az íze alapján.
2009. júl. 14. 14:14
Akkor p.arany helyett használj pirospaprikát, régen se volt p.arany még is finomak lettek az éltelek.
2009. júl. 14. 14:13
Azért nem mindegy, mert nem a legolcsóbb, és ki tudja, miből készül. Sokkal biztonságosabb az, ha magadnak csinálod.
2009. júl. 14. 14:04

Sziasztok! Engem is érdekelne! Németországban lakom és itt nem lehet kapni. Pedig gyakran használnám!!!!

ha Magyarországra megyek mindig hozok, de hamar elfogy.

2009. júl. 14. 14:02
miért nem mindegy?
2009. júl. 14. 13:49
nekünk annyira nem mindegy, ezért érdekel
2009. júl. 14. 13:46
amúgy nem tök mindegy,mert lemész a boltba aztán veszel!:)
2009. júl. 14. 13:43
Na igen, odáig rendben van, hogy pritamin paprika és só...no de még mi kell bele szerinted? =)
2009. júl. 14. 13:28
passz,de engem is érdekelne :)
2009. júl. 14. 13:19

Sziasztok!


Hogyan tudnánk otthon magunknak elkészíteni a piros aranyat és a gulyáskrémet?


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook