Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pirított karamellás dió recept

Pirított karamellás dió recept

A Pirított karamellás dió hozzávalói:
(4 főre)

20 dkg dióbél
4 ek vaj
néhány ek cukor
egy marék szezámmag (elhagyható)


A Pirított karamellás dió elkészítési módja:
A megpucolt diót néhány percig vízben forraljuk. A leszűrt diót cukorban meghempergetjük. Szétterítve legalább 2 órán át szárítjuk. Egy serpenyőben a vajat megmelegítjük, ebben addig kevergetjük a cukros diókat, míg a cukor rá nem karamellizálódik. Megszórjuk szezámmaggal és átforgatjuk a serpenyőben. Alufóliára borítjuk, a szemeket óvatosan szétválasztjuk egymástól.

Celofánba csomagolva, masnival átkötve, karácsonyi ajándék is lehet:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pirított karamellás dió elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook