Pingui szelet recept

A Pingui szelet hozzávalói:
Piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 sütőpor

Rátéthez:
3 dl tej
5 dl tejszín
10 gr. zselatin

Mázhoz:
10 dkg ráma
1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé


A Pingui szelet elkészítési módja:
A megsült piskótát kihűtve kettévágjuk. a zselatint 1,2 dl tejben felmelegítjük. A mázhoz a hozzávalókat lassan melegítjük, amíg nem kezd sűrűsödni. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet, s még néhány percig keverjük. Az egyik piskótát tepsibe tesszük, rákenjük a krém felét, ráöntjük a csokimáz harmadát, arra a krém másik felét, majd rá a piskótát. Tetejére a csokimáz maradéka kerül. Hűtőben dermesztjük.

Ebben a sorrendben kell csinálni, és akkor nagyon hamar meglesz a süti. Másnap éles késsel lehet szeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pingui szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook