Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Piláf recept

Piláf recept

A Piláf hozzávalói:
40 dkg bárányhús
1 kisdoboz paradicsompüré
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
gyömbér


A Piláf elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk a paprikával és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst. Kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal meg egy csipet gyömbérrel fűszerezzük, és aláöntünk egy kevés vizet. Lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és hozzáadjuk a megmosott rizst. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, és együtt puhára főzzük. Salátával tesszük az asztalra.


Kategória: Húsételek receptjei


A piláf elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook