Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pikáns zúzapörkölt recept

Pikáns zúzapörkölt recept

Elkészítési idő 100 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Pikáns zúzapörkölt hozzávalói:
fél kg friss csirkezúza,
10 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
fél dl száraz fehérbor,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika


A Pikáns zúzapörkölt elkészítési módja:
A zúzát megtisztítottam, félbevágtam. Egy lábasban az étolajon sütni kezdtem a felkockázott szalonnát. Amikor már pirult, rádobtam a felaprított hagymát, amit üvegesre pároltam. Beletettem a felszeletelt paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot és a szétnyomott fokhagymát. Kevés vízzel feleresztve sűrű szafttá főztem. Rádobtam a zúzát, fűszereztem, majd elkevertem. Hagytam picit lepirulni, aztán felöntöttem a borral, majd annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Lassú tűzön fedő alatt főztem, többször megkeverve. Kb. másfél óra alatt készre főztem. Friss kenyérrel, vagy tetszés szerinti körettel és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A pikáns zúzapörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook