Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Pikáns halfilé recept

Pikáns halfilé recept

A Pikáns halfilé hozzávalói:
80 dkg fehér húsú tengeri hal
egy citrom leve
só, fehérbors
fél teáskanál erős pirospaprika
8 dkg vöröshagyma
20 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
20 dkg savanykás alma
5 dkg reszelt parmezánsajt
1,5 dl marhahúsleves (lehet kockából is)
egy csokor kapor
kevés vaj


A Pikáns halfilé elkészítési módja:
A kb. tenyérnyi szeletekre vágott halat sóval, citromlével és pirospaprikával bedörzsöljük, és egy fél órán át marináljuk. A hagymát finomra vágjuk és egy kivajazott sütőedény alján szétterítjük. A padlizsánt és a cukkinit vékonyra szeleteljük; a hámozatlan almát 6 részre vágjuk, a magházát eltávolítjuk, majd összekeverve őket a sütőedénybe tesszük. Az összehajtott halszeleteket rátesszük a zöldségekre, rászórjuk a sajtot, felöntjük a húslevessel. Az edényt letakarjuk és a filét előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 percig lassan pároljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A pikáns halfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook