Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes recept

Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes recept

A Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes hozzávalói:
1 kg csirkemell
1 cs réteslap (6 lapos 80×40-es)
ízlés szerint só, bors, vegeta, zöldfűszerek, stb
1 csokor friss petrezselyem zöld
6 nagyobb gerezd fokhagyma
100 g petrezselymes-fokhagymás vajkrém
0,5 kg tejföl
4 ek kukoricaliszt
3 tojás
lenmag, szezámmag

Tetejére:

2 dl tejföl
vegeta
reszelt sajt


A Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes elkészítési módja:
A csirkemellet apróra felkockázzuk, befűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát. Kb. egy órát hagyjuk pácolódni. Közben a tejfölt, a vajkrémet, a kukoricalisztet, a tojásokat, magokat és fűszereket alaposan összekeverjük és ebbe beleforgatjuk a lepácolt csirkemelleket. A 2 lap réteslapot kiterítünk és kanállal rámerjük a töltelék 1/3-át. Majd két oldalról feltekerjük és tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk még a másik 2-2 lappal. Szorosan egymás mellé rakjuk őket és a vegetás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. 1 órát sütjük 160 °C-on.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook