Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Petrezselymes újkrumpli rántott spárgával recept

Petrezselymes újkrumpli rántott spárgával recept

A Petrezselymes újkrumpli rántott spárgával hozzávalói:
50 dkg újburgonya, vagy parázsburgonya,
50 dkg zöld spárga,
só,
bors,
olíva olaj,
1 csokor petrezselyem,
tojás, liszt, és
kalciton a panírozáshoz(szezámpehely és zabkorpa keveréke)


A Petrezselymes újkrumpli rántott spárgával elkészítési módja:
A burgonyát főzzük elő. Ha parázsburgonyát (nagyon apró szemű újburgonya) használunk egyben főzzük. A spárgát tisztítsuk meg, majd enyhén citromos sós vízben szintén 5-6 perc alatt főzzük elő. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 ek olíva olajt, majd forgassuk bele az előfőzött burgonyát. Folyamatos rázogatás mellett pirítsuk meg őket, végül szórjuk rá az aprított petrezselymet, és keverjük át. Készítsük elő a panírozáshoz valókat, de zsemlemorzsa helyett használjunk egészésges kalcitont (szezámpehely és zabkorpa keveréke). Panírozzuk be a spárgákat úgy, hogy a csúcsuk szabadon maradjun. Pici olíva olajon rántsuk ki őket. Ez az étel frissen jó. Friss salátá ajánlok hozzá.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A petrezselymes újkrumpli rántott spárgával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook