Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Petrezselyem krémleves recept

Petrezselyem krémleves recept

A Petrezselyem krémleves hozzávalói:
1 db póréhagyma
1 dl olívaolaj

bors
1 csokor snidling
1 ág rozmaring
50 dkg petrezselyemgyökér
2 marék dió
2 kanál liszt
2 dl tejszín


A Petrezselyem krémleves elkészítési módja:
A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felkarikázzuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez. Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel. Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet. Tetszés szerint ízesítsük. Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel. Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A petrezselyem krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook