Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Petrezselyem krémleves recept

Petrezselyem krémleves recept

A Petrezselyem krémleves hozzávalói:
1 db póréhagyma
1 dl olívaolaj

bors
1 csokor snidling
1 ág rozmaring
50 dkg petrezselyemgyökér
2 marék dió
2 kanál liszt
2 dl tejszín


A Petrezselyem krémleves elkészítési módja:
A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Közben felkarikázzuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához.
Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez.
Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót
Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet.
Tetszés szerint ízesítsük.
Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel.
Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2016. nov. 17. 23:03
A petrezselyem krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook