Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Drága Ági!
Nagyon sajnálom és én sem tudok okosabbat, vígasztalóbbat mondani mint a többiek:ha a lelked picit megnyugodott, indulás a fagyibabákért!
Ölelés!
Cinci jó hogy leírtad a fentit. Akkor ha ejjelre hasznalok 2 utrot es 12 ora mulva 2 szajon at evos utrot eszek akkor az nem jo a progiingadozád miatt? Bár jól meg voltam stimulálva nekem a saját petefészkem is termel mert 255 volt a legutolsó mért szintem. Viszont nápközben nem igazan tudom mindig felhelyezni a bogyókat praktikusabb enni.
Kedves Cinci!
De jó, hogy itt vagy❣️🙏🏻
Vègre valaki, aki szakmai szemmel nèzi a dolgokat, de emberi módon le tudja a mi nyelvünkre fordítani.😊💗
Én is megnéztem mindkét készítmény alkalmazási előiratát. A farmakokinetikai adataik is megegyeznek. Gyógyszerészként én is csak arra tudok gondolni, hogy mivel egy segédanyag vagy vivőanyagbeli különbség is tud egyéni eltérést eredményezni. Nekem a Kaáliban az Utrogestan hüvelykapszulát adták, ami olyan szempontból jobb, hogy a gyomor-bél rendszert kikerüli. A hüvely kapszula esetén helyes alkalmazás mellett a plazmakoncentráció 24 órán keresztül átlagosan 9,7 ng/ml-es értéken marad (2x100mg adagolás esetén), míg szájon át szedve a plazma progeszteron szint közepes értéke 0,134,25 ng/ml egy óra elteltével, 11,75 ng/ml 2 óra elteltével, 8,37 ng/ml 4 óra elteltével, 2,00 ng/ml 6 óra elteltével, és 1,64 ng/ml 8 óra elteltével (1x200mg adagolásnál).
Erre nem tudok vàlaszolni, mindenesetre konkrétan nàlam az utro nem hasznosult. De mégegyszer hangsúlyozom, ez nincs kőbe vésve, csak én ezt tapasztaltam. Nyilván ahànyan vagyunk, annyiféleképp reagálunk dolgokra. Egy a fontos : a progeszteron szintet folyamatosan nézetni kell!
Elolvastam mindkét progeszteron adatlapját, de azon kívűl, hogy az Utroban a szója mellett napraforgó olaj van, míg a másikban sáfrányos szeklice olaj, laikusként más különbséget nem látok. Tudsz esetleg segíteni, miért jobb az exeltis? Felszívódás vagy más?
Igen, sajnos tényleg nagyon dràga: 56000/hó.😥
Szia Dia! A prolutexre van valami tamogatas? Mert az is irtó drága, minden nap 12 hétig..
Igen, sajàt sejtesnél a szervezetünk is termeli, donorosnàl viszont kizàrólag a pótlás van, mivel gyógyszeres kezelés hatására nincs peteérésünk, ahogy írtad. 😊
Az utro szerintem elavult, hisz màr nagymanàink is hasznàltàk. Persze ez csak az én privát véleményem. Ami tény viszont, hogy első beültetésnél 60 volt a progim napi 8 utroval,el is ment a baba, pedig sikerült a terhesség, most 190 felett volt napi 1 prolutex-szel és napi 3 Progesterone Exeltissel. Egyenlőre a 7.betöltött héten vagyok túl.
Elvileg a donor petesejtes lombiknál is és a saját sejtes lombiknál is a transzfer elott mar nyomni kell a progit. De nekem meg prolutex szurival sem volt ekkora ertekem :(
Viszont ma olvastam h akinek pajzsmirigy alulmukodese van, annak szinte biztos h progi hianya is...
Engem is nagyon érdekelne, hogy milyen dózissal és milyen gyógyszerformával lehet ekkora értéket elérni?Nekem csak egy saját sejtés beültetésem volt és nem mértek progeszteron az ET előtt. Gondolom, akkor petesejt donoros lombiknál ez fokozottabban fontos, mert lehet, hogy a beültetéses ciklusban nincs is tüsző, illetve peteérés a petefészkünkben, ami az összeesés után termelné a progeszteront...
Mivel lehet ekkora progi szintet produkàlni, kedves Dia ?
Mert napi 2*4 protokol szerinti Utroval nem jön össze ;-)
80-as progeszteron érték? Nekem soha nem volt ilyen magas... :(
Igen, a progeszteron nagyon fontos! Beültetés előtt 1-2 nappal is meg kell nézetni, mert ha 80 alatt van, nem érdemes belevágni. 😉
Nanosz, köszönöm az infót. Sajnos a petefészkeim már nem működnek, nálam nem lesz + termelés.:( Milyen érték számít jónak ilyenkor?
Szia én a legelső alkalommal megnézetnem, ha az a plusz 2000 belefér. Ha 0 a hcg sajnos a progi is alacsony lesz akkor felesleges volt, viszont ha pozi akkor látod h elég-e a pótlás (mert ekkor már a petefészkeid is beszálltak a termelésbe) vagy kell-e emelni.
Első vérvételre mindig kértem progit is ez volt a tapasztalatom.
Sziasztok Lányok!
Nekem júl.1 a hivatalos tesztnapom, de a vv.t mához egy hétre terveztem és csak Hcg-t akartam nézetni.
Szerintetek a progeszteront is nézessem meg? Mit ajánltok? Sajnos ebben még zöldfülű vagyok.
Drága Ági! Nagyon sajnálom! :(( Ettől félek én is egy hét múlva, mert már semmi tünet nem jelentkezik nálam sem :(
Szerintem nagy része addigra felszívódik...
Értem én, h érkezés után kell őket bevenni... esetleg megpròbàlhatod fél òràval rókàzàs utàn egy kis keksszel😉
Szia Cinci! Köszi a választ! Majd a dokit is kifaggatom :)
Sok sikert Neked is! ;)
Progeszteron pótlásra a luteális fázisban injekció, tabletta vagy hüvelykapszula formájában van lehetőség. A 21.nap csak akkor jó mintavételi nap, ha az ovuláció a 14.napon volt, de fontos az is, hogy volt-e emelkedés a 19.naphoz képest. Szerintem lombiknál nincs jelentősége, mert úgyis adnak, de lehet, hogy még tapasztalatlan vagyok a témában😔
A gyógyszerek, vitaminok mennyi idő alatt szívódnak fel? Ha 8-kor beveszem őket reggeli után és fél 10-kor rókázom, az màr bennem marad? Vagy vegyem be újra?
Állítólag 5 napos embriónál az AHA már nem játszik.
Csajok, tőlem miért nem kérnek progeszteron szintet? Ráadásul nekem sajnos alacsony volt legutóbb - ciklus 21 napján csak 10,3 :-( Hogy lehet ezt pótolni?
Képzeljétek, találtam egy jó endokrinológust, jövő héten megyek hozzá, addig összeírom a kérdéseimet...
Szia Ági,
A 30-as progi melyik nap volt? milyen mértékegység?
NK, Karcolás tényleg nagyon jó lenne, szerintem a glue-t is érdemes kérni, de nekem az akupunktúra is bejött. AHA nem tudom fagyibabóknál még aktuális-e, de RG-nél úgy láttam, hogy az alapprotokoll része.
Örülök, hogy már előre is tudsz nézni - a következőnek muszáj sikerülnie!
Nem nézettem progit,induláskor 30 körül volt, a doki azt mondta, hogy tökéletes.
Nem tudom, milyen vizsgálat kellene még.
Nk, meg méhkarcolás tuti lesz!
Glue-t, meg AHA-t nem javasoltak a mostaninál, pedig akartam kérni.
Azt mondták 5 naposnál felesleges.
Ha ezt 1 nappal korábban olvasom. Már mindegy. Reménykedem a legjobbakban, csak nem törvényszerű a vérzés..
Ági sajnálom :(
Köszönöm lányok, aranyosak vagytok!
Jó, hogy vagytok és támogattok!
Most még nem tudjuk, hogyan tovább!
Én belevetettem magam a házimunkába, így szoktam;addig nyomom, amíg összeesek...
Már sírni se tudok.
További ajánlott fórumok: