Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sziasztok!
Akit érint :
Timmerman dokihoz van szabad időpont holnap 17.10 re, és hétfőn kora du. a GeniumMedbe.
donorossal volt egy beültetésünk eddig. karácsony előtt megyünk valamikor még az egyik fagyiért, de még nincs konkrét időpontunk, mert eredményekre várunk.
nagyon kedvesek kint, hihetetlenül pozitív élmény volt az egész :)
Szia Amy,
Ezek szerint ti már előrébb jártok...
Donorossal próbálkoztok vagy saját petékkel?
Kedvesek az ottaniak? Akivel eddig a kapcsolatot tartom nagyon segítőkész.
Szia Emma! Én is tele vagyok energiával,most éppen Velencében rovom a napi 16km-eket..😃😃😃 Védőnéni mondta,h menjek nyugodtan,csak szedjek magnéziumot,m a megerőltetéstől bekeményedhet a hasam.. Hát egyetlen dolgot nem érzek szerencsere,a hasamat..Minden más testrészem faj a gyaloglastol 😃😃😃
Linda,ne hidd,h megnyugszol a 12.het utan 😉 Legalábbis magamból kiindulva.. Talán van egy pici megnyugvás,h a nehezén túl vagyunk,de nekem mindig van valami félelmem.. Le se írom őket,de mindig olvasok valami ijesztőt,ami mással már megtörtént.. 😲
Szia Emma,
De jóóó,hogy ilyen jól vagytok Örülök neki szívből❤❤
Csodás további babavárást kívánok!
Köszönöm jól vagyok😘
Én egyenlőre még nem pörgök😁😁
Jó lenne,ha már túl lennénk a 12.héten,hogy meg tudjak nyugodni.
Linda
Sziasztok!
Maradt a lombikból ilyen-olyan bogyóm,most már nincs rájuk szükségem.Írjon privátban,akit érdekel!
Kis helyzetjelentés: a második trimeszter csodás(17.hét),tele vagyok energiával,jobban pörgök mint valaha.☺
Bogárandi,Excaliburné,ti hogy vagytok?
Mindenkinek nagyon szurkolok,aki most lombikozik!
Szia Amy,
Pici karcolásokat csinálnak a beültetés előtti ciklusban a méhnyálkahártyán és ez a beültetési ciklusban segíthet.
Sípos doki csinálja úgy tudom.
Kérdezz rá nála erre.
Linda
mi ez a méhkarcolás, amit írtok többen?
nálam közben annyi a fejlemény, h az összes előírt vizsgálat egyelőre negatív (kémia, immunológia). pasim kariotipizálás-eredményére várunk még, ill. nekem pénteken lesz virtuális méhtükrözésemem.
még két fagyink van, és a doki szerint csodálatos minőségűek, valószínűleg csak egyet tetetünk be legközelebb (állítólag még karácsony előtt, mert ezt soron kívül megcsinálják).
Ez alapján a 3. napi eredmény alapján biztosan lesz legalább 3-4 (de akár 5 is)fagyasztásra alkalmas embriótok ma :)
A 3 napos morulák azonban a korukhoz képest túlságosan túlfejlettek, ami nem jó jel, mert nagy eséllyel aneuploidok.
Megtermékenyítés utáni harmadik nap
17.11.2018
Megfelelő embriók száma
8
1xCM, 2xM, 1x10, 3x8, 1x7
Nem megfelelő embriók száma
0
Az embriók teljes száma 8
Szorítunk!
A 3. napi eredményt elfelejtetted megírni…..
Hajrá kisbogyó!
Csillag ma megkapod végre!
🍀🙏❤️
Szia Csillag,
Juj de jó☺☺
Én pedig szorítok nagyon Neked🤞🤞
Linda
Mint írtam elszaladt az idő és 40 felett a petesejtek, a jó petesejtek, jó embriók száma drasztikusan csökken. Tehát ha biztosan eredményt, mármint gyereket szeretnél és nem számít, hogy saját sejttel-e, akkor sokkal nagyobb az esély fiatal donorral. Legalább 1 nagyságrendnyivel....
A bibi általában mindig összetett. Találtam egy jó endokrinológust, csináltunk egy csomó genetikai és immuntesztet, életmódot váltottunk és valami megváltozott. De sajnos már nincs időnk kivárni egy következő spontán csodát.
Én 41, párom 44.
Ez a gond, hogy évek óta egyhelyben topogunk, az idő elment, mi meg pont ott tartunk mint az elején.
Nálatok mi volt a gond? És miért nem megy már saját petével? Csak ha nem vagyok nagyon indiszkrét
És hány évesek vagytok?
Amúgy azt tudom mondani, hogy hasonló a mi történetünk is. Sok sikertelen saját sejtes 0 megtapadás...senkinél semmi bibi, a kariotipizáláson sem...….majd kiderült pár dolog (de nem az alapdolgok, amiket kérni szoktak) és fordult a kocka…..csak az idő közben sajnos nagyon elszaladt. Ha a bibik az 1 lombik előtt kiderültek volna, akkor lombik sem kellett volna és most nem mennénk donorpetesejtért Brnoba.
Ja értem, de akkor nagyon jó úton vagytok.
Nálunk a kromoszoma is jó volt, páromé is..
Hozzátartozik nálam a kariotipizáláson kijött,hogy kromoszóma eltéresem van,így a sikertelenség oka elsősorban ez volt.
Az embriókkal volt a gond.
Azon a karcolás sem segített volna ez biztos.
Linda
Egy nagyon fontos dolgot kifelejtett mindenki a történetből:
A petesejtdonoros blastocysták sem mind egégszségesek, azaz euploidok. Ergo nem várható, hogy mind megtapad és jól fejlődik!
Kutatások azt mutatják, hogy 26-30 év között a legkisebb az aneuploid arány. Egy 20 éves sejtjei pl egy 35-37 évesével vetekednek végeredményben. Ami valahol azért nagyon megdöbbentő.
Nagy átlagban nézve a blastocysták 30-50%-a nem életképes.
A kromoszómaeltéréstől függ, hogy meg sem tapad az embrió vagy pedig korai vetélés lesz a történet vége.
Tehát aki egy fiatal petesejtdonoros nem PGS-tesztelt embrióval elvetél, ott annak az esélye, hogy az embrió miatt történt a vetélés 30-50%.
Amúgy pedig egy euoploid embrió sem biztos, hogy megtapad, akkor sem, ha a befogadó méhhel minden rendben. Mert sok más faktor is szerepet játszik sajnos.
Szóval, ha valaki 2 PGS-tesztelt embrióval is elvetél, na akkor ott tényleg nagy eséllyel az anyajelölttel (is) lehet gond. De 1 vagy 2 sikertelen beültetett nem PGS tesztelt embrió esetén ilyent kijelenteni nem lehet!
Továbbá az is szinte mindig rossz ómen (azaz rossz embrióminőség), ha a terhesség elején nem növekszik kellően jól a hcg szint, illetve a beültetést követő 2 héttel még nincs szívhang.
Szia,
Saját sejtesnél még nem tudtam róla,hogy egyáltalán létezik ez,így nem csináltattam.
Linda
Szia Linda,
Csináltak neked méhnyálkahártya karcolást saját petesejtes embrió beültetése előtt is, vagy azt nem próbáltátok?
R-a