Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt!
egyszer mindenki sorra kerül :-)
lányok! azokat kérdezném, akik progi leépítésben vannak/voltak.
méretettek progi szintet közben?
nekem eddig 70 nmol körül volt, most meg 100 körül van ugyanannyi gyógyszerrel, az emelkedés gondolom már a placenta.
de kicsit beparáztam, hogy ha elhagyom a gyógyszert, akkor a 70 nmol eltűnik és csak 30 marad, ami tutira tök kevés.
sajnos a nőgyógyászom ezzel nincsen képben, szerinte ígyis rengeteg progit toltam és már hagyjam abba.
Jaj de sajnálom!Kitartást Neked!
Én is bejártam már mindenkit😄
Fülöp doktornő,ugyan ezeket javasolta nekem is.Én most kezdemém a protokollt,de még nem kaptuk meg a sandimmun engedélyt.
Lehet holnap egy lánytól tudok szerezni pár darabot,amíg én nem tudom kiváltani.Elvileg nekem a FET november közepén esedékes.Remélem addigra talalnak is PGS-es donorembriót😁
Én már voltam 3 immunologusnal😊
Kádár doki: ő nem hisz a lipidekben, Plaquenil kell szednem de nekem van immunbetegsegem, ez nem hagyható el, de mehet mellette a Sandimmun és Medrol vagy Prednizolon.
Szőnyi doki (G1): smoflipid és prednisolont javasolt, szerinte NK elteresem is van
Fülöp doktornő : intralipid, sandimmun, prednizolon és azonnal hagyjam abba a Plaquenil és nincs NK eltérésem.
Szóval így legyek okos 😊
En sajnos nem tudom kezdeni mert volt egy petefészek cisztam amivel most műtöttek, de a műtét után a 2 hetes kontrollon azt mondtak megint (vagy még mindig?) ott van, uh újra műtét lesz, szóval messze még a kezdés, addig van idom kitalálni melyik dokinak higgyek 😊
Neked mikor indul a FET?
Lehet, én direkt rá is kérdeztem az Intralipidre és a Plaqeuenilre, mert másoktól olvastam a fórumon, hogy még ezt is szedik, és mondta a doktornő hogy nem kell. Viszont szerintem én most újra megcsináltatom a vizsgálatot, mert a következő beültetés januárban várható, és
idén januárban nézettem először. A doktornő szerint egy éven túl nem megbízható az eredmény, én meg nem akarom, hogy ezen múljon…
Szia, enyhe TH1 túlsúly van nálam, 2 donor petesejtes beültetésem volt, mindkettő elindult , egyik megállt a 6. héten, másik üres petezsák lett, ezeknél egyiknél sem kaptam intralipidet és sandimmunt, Medrol volt csak.
A következő beültetés előtt 6 héttel kell elkezdeni a Sandimmunt, plusz majd Prednisolon és Intralipid és Plaquenil is kell.
Köszönöm,hogy válaszoltál!
Neked a Sandimmunt beültetés előtt szintén 6 héttel kell kezdeni?
Megkérdezhetem ki az immunológusod?
Igen, az AMH-ban igazad lehet, bocsi, ezt nyilván nem gondoltam át.
Köszi a linket, át is futottam a tartalmat. A donorpetesejtesnél írja, hogy kell a Hív, Hepa C, B, szifilisz. Ezt eddig nekem nézték vérből és nőgyógyászati mintavételből is. De itt nem írták, hogy miből kell. Gondolom akkor mind a kettőből?
A barátnőm férjének minden meg lett nézve, az első vizsgálatok után szedett vitaminokat és a következő minta már jó lett. Az immun problémára smoflipid és sandimmun ment, plusz clexan. Egyéb problémát nem találtak a barátnőmmel. Lett 4 embrió, amiből az első a 9. héten halt el, ezután lett immunológiai kivizsgálás. A következő 2 el sem indult. A klinika megfelelőnek találta a sperma mintát. Ennek ellenére lehet hogy az a probléma?
Nekem 3 embrió lett, sajnos azt nem tudom mennyiből. El sem indult az első kettő. MACS eljárással választották ki a megfelelő spermiumokat.
Nekem ennyit irtak:
Amire még mindenképpen szükségünk lesz a kezelés előtt a párja spermiogram lelete és az Ön pajzsmirigy hormonjainak vizsgálata (TSH, fT4, anti TPO és Prolactin) – ezek nem lehetnek régebbiek, mint 6 hónap, valamint mindkettőjük vércsoportjáról egy lelet.
Illetve meg ezt a kezelesi utmutatot kuldtek: [link]
Kindzsi, Mara77!
Köszönöm a válkaszotok, akkor biztos, hogy a hormonprofilt és AMH-t kérem újból, mert ezek 6 hónapon túliak.
Hálás vagyok az infóért, köszi csajok!
Szia Mara77!
Ez érdekes. Nálunk Ffi oldalról kapásból kérték a spermiogram mellé a DNS fragmentációt is. Már csak ennek az eredményét várjuk, hogy egyszerre küldjük el mind a két eredményt.
De, az lesz, köszi!
A névre nem emlékeztem, de most rákerestem s a leírása stimmel.
Szia!
Nekem is hasonló,először spontán terhesség vetéléssel,azután első beültetés sikertelen és immunológiai probléma. Mi volt a protokoll?
A klinika nekem a spermaeredményre fogta..következőre azt javasolta,hogy fele donor sajáttal,fele spermadonorral.És egy spermpack kivizsgálást.Pedig a spermiogramban minden volt ,fragmentáció,ROS ,DNS stb.,határétéken volt a motilitás és ezért nem is volt garancia az embriókra.
Nekem anno a vetélesnél az enfokrinológus nagyon lecseszett,mert nem szedtem a Merckformint az IR-re.
Gratulálok.
Hát ez volt a baj a RG-vel nekem is, klinikát váltottam és elsőre sikerült.