Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Ezt nem is tudtam h nem lehet roma..
En is féltem ezektől, de aztán rájöttem h baromi szép lenne egy fel roma kiscsaj kis kreol beütéssel nagy szemekkel, es ok aztán makk egészséges erős emberek :) nekem mar teljesen Mindegy lenne, inkább, mint valami total sapatag verszegeny valaki...
Nem láttam fényképet a donorról, anonim az egész.
Elvileg szigorúan szűrik, hogy ki lehet donor:pszichológiai teszt van, genetikailag szűrik.És nem lehet afro vagy roma. Az nem is hasonlít rád.
Keresd fel a Reprofit honlapját. Nagyon sok információ van fent arról, ki lehet donor.
A donorrol nekem annyit írtak, hogy velem azonos vercsoport, 20 eves, barna szem, haj, 170 cm magas, joghallgató es szereti a zenét meg a kutyákat. Szerintem túl szép, hogy igaz legyen, de ha csak annyi igaz, h húsz eves, mar nyert ügyünk van!
A mehtukrozes általában diagnosztikai, vagyis csak beneznek, de érdemes régen használt mehnel egy abrasio illetve ha csak gyanús a polip, kiszedni, mert ugy viselkedik, mint a spirál.
Az összeg tényleg nem rázós, ha azt vesszük, h cserebe gyerekünk lehet.
Nekem a második beültetés lett sikeres, eddig kb negy milliónál tartok, a sok keresgélés, orvos váltás es ket polip műtét miatt, de meg lehet úszni olcsón is.
Koordinátor: igen, itt arra gondoltam, h a kórház is ad ilyen szolgáltatást 100 ezer Ft-ért, de valójában tényleg csak a levelezést es kb egy vagy ket ultrahangot tartalmaz. Akkor mar inkbb meagatok jelentkezzetek be, semmivel nem lassabb vagy nem figyelnek kevésbé.
Az ANA egy immunológiai funkció, mutatja h a szervezet kiloki az embriót vagy sem, nem feltétlenül szükséges de pl nalam volt eltérés es emiatt kaptam szteroidot.
Szia!
Remélem neked is jó az, amit előbb leírtam! Ne haragudj, hogy nem írom le 2x!
Szia!
Nálunk novemberben derült ki egy nagyon komoly genetikai probléma( 6 sikertelen inszem:2014-2015, 2 sikertelen lombik:2015, 2 sikertelen spontán terhesség:2010,2016).Nagyon sok vizsgálatom volt még, pm alulműködés, IR. Nézettem NK funkciót,stb. Szóval minden megvolt, a genetika maradt a végére.
Amikor végre sikerült elfogadnunk azt, hogy csak donorral lehet baba, felvettük a kapcsolatot a Reprofittal. Az egy külön érdekesség, hogy november táján botlottam bele ebbe a fórumba és csodálattal tekintettem a lányokra!!!
A klinika honlapján kitöltöttünk egy adatlapot(kb.február közepe volt), elküldtük és vártunk. Néhány nap múlva visszaírtak, majd akkor kellett egy hosszabb kérdőívet kitölteni. Ebben aztán minden benne volt: hormoneredmények, a kiskatonák, lombikprogram, stb. Mivel mi a genetikai okot jelöltük meg, bekérték a vizsgálati eredményt. Majd jött az újabb levél, hogy megfelel-e a punkció napjának a május 25?. Ha igen, akkor a következő ciklusban kezdjem el szedni a Marvelon fogamzásgátlót. Visszaírtuk, hogy persze, megfelel. Újabb levél: május 25.-punkció, május 30.-transzfer. Jelezzem, ha elkezdtem a fogitabit. Utaltuk az előleget Kértek még egy friss spermiogrammot; HIV, Hepatitis B,C, Szifiliszt mindkettőnktől.
Az áprilisi ciklusban elkezdtem a Marvelont, várom a további protokollt, amit már összeállítottak.
A donorról, annyit lehet tudni, hogy milyen a vércsoportja, hiszen az megegyezik a tieddel. Illetve az életkorát. A kiválasztásnál arra törekszenek, hogy hozzád minél hasonlóbb legyen. Az egyik kérdőíven erre vonatkozóan is kérnek adatokat, pl: szemszín, hajszín, magasság, hobby.
Hűűűű, de hosszú lett. Bocsika :)! De ezt nem tudtam rövidebben írni. Remélem, minden érthető benne.
Nagyon sok sikert kívánok nektek! Ha további kérdéseid vannak, keress bátran!
Szép napot!
ja, és gratulálok a babádhoz, csodálatos érzés lehet :-)
:)
megérte a sok küzdelem!!!
klinikai koordináció alatt érted azt, hogy felveszem a kapcsolatot egy magyar klinikával is...
ha csak levelezgetnek annak tényleg nincs sok értelme, azt én is meg tudom tenni...
ha mondjuk úgy komolyabban vesznek ha egy klinika küld, akkor volna egyedül értelme...
de ha koordináló klinika nélkül is szóba állnak velem, akkor felesleges még egy lánc-szemet beiktatni...
Szia Adelus!
minden érdekel a petesejtonoros lombikkal kapcsolatban....
ha Te is elmeséled a tapasztalataidat itt vagy privátban megköszönöm...
legkevesebbet a donor kiválasztásáról tudok, hogy az, hogyan történik, mennyit tudsz az illetőről...
mit gondoltok közvetlen a brnoi klinikát keressem fel, vagy mindenképpen be kell kapcsolni egy magyarországi klinikát a történetbe (Róbert klinika?)
Szia RiKriszta!
nagyon köszönöm az őszinte választ, én két sikertelen lombikon vagyok túl (Kaáli), és jó pár fagyasztatott beültetésem is volt valószínű a korom miatt (41) már nem annyira jó minőségűek a petesejteim és nem érzem magamban az erőt tovább próbálkozni a saját sejtjeimmel....
Ezek szerint a donorral nem is találkozol? nem is tudsz semmit a donorról? hogy hány éves, milyen külső, milyen intelligencia?
méhtükrözésnél mire gondolsz: hysteroscopia, vagy a laporoszkóposra?
ANA-ról még nem hallottam, de utánanézek...
a többiből bármikor tudok naprakészet produkálni
terheléses cukurból van 5 pontosom, igaz nem valami friss, de azt is lehet újra csináltatni...
5000 eur elsőre lehet hogy soknak hangzik, de a világnak vannak olyan részei ahol azt mondták nekem, hogy 20.000 USD-ra számítsak...
még ha hozzáadom a fagyasztott visszaültetést (800 EUR kétszer) meg a szállást én benzint, akkor sem közelíti meg a 20.000 USD-t...
Nekem már fiatal koromban kimerült a petefészkem kemoterápia miatt, így a ima lombik, inszem szóba sem jött. Mentünk egyből (párhónapos keresgélés után) Brnoba. Mi a Reprogenesisbe mentünk, pár épülettel arrébb van a Reprofit. Árban kb azonosak, 5000 EUR körül van a beültetés (Reprogenesisbn embriómonitorozás is van, a másik helyen nem tudom). Nem érdemes klinikán koordinációt kérni 100 ezer Ft-ért mert az egész nem több, mint egy bejelentkező levélváltás (Te írsz, hogy donor petesejt kellene, ők küldenek egy kérdőívet illetve egy listát a kért leletekről), aztán írnak, hogy mikor lehet menni és megküldik a protokollt. Ezt gyakorlatilag bármilyen nyelven, a Reprofitban még magyarul is. Utána elkezdődik a protokoll, ami általában ösztradiolból, a donor leszívásának napjától progeszteronból és szükség szerint vérhigítóból és szteroidból áll. A stimuláció 21 nap, ha még van spontán ciklus, akkor előtte leállító szuri, de van, hogy az sem kell, 10. napon egy hüvelyi ultrahang (itthon, a képet kell elküldeni e-mailben), aztán a leszívás napján kell kimenni a férfiaknak leadni a katonákat, öt nappal később pedig lehet menni beültetésre. Kis túlzással két utazással megúszható, de általában előtte és/vagy utána egy napot mindenki kint tölt, a klinika ad kedvezményeket bizonyos szállodákba, de nem vészesen drágák és közel vannak. Az egész egy nagy futószalag, kb én le tudnám most diktálni, hogy miket és mikor kell szedni, mert kb mindenki ugyanazt kapja. Kint kedvesek, de az egész beültetés húsz percnél nem tart tovább. Lehet kérni a megmaradt embriók fagyasztását (300 EUR) és ha nem sikerül elsőre, akkor fagyasztott embrió beültetést (800 EUR és nyilván nincs várakozási idő, ami amúgy sem több két hónapnál, illetve én kipróbáltam, lehet sírni, és akkor korábbi időpontot adnak).
Aztánkét hét múlva várják az eredményt. A cseh doktornő elég korrektül megmondta, hogy kb minden harmadik beültetésből lesz élveszületés, és ez kb így is van. A statisztika kamu, mert pl engem meg se kérdeztek, élek-e halok-e, tehát fogalmamsincs, honnan tudnák,ohgy sikerült-e, igaz én lelkesen írtam minden kis sikerlépésről. Most vagyok 16 hetes, kislányunk lesz, eddig minden rendben, bár szerdán egy újabb rettegett ultrhang. Totál laikus tapasztalatom a statiksztikához: akinek nem volt előtte lombik, általában nem jár sikerrel. Akinek volt már korábban lombik, valahogy általában elsőre sikerül a donoros, illetve afagyi babák nagyobb sikerrel megmaradnak, mint a friss - ezt a dokinő is mondta.
Nagyon komoly javaslatom, hogy egy nagyon jó meddőségi doki legyen itthon, aki alapos, mert a kintiek csak egy sablon protokollt adnak, semmit nem néznek igazán, a magyar orvosok meg azzal inzétik el, hogy úgyis a csehek mondanak meg mindent. NEM!!! NK funkvió, totál kivizsgált endokrinológiai állapot (TSH, T3, T4, Anti-TPO, inzulinterhelés, cukortehrelés stb.), ANA, trombózis panel, méhtükrőzés nélkül ne dobjatok ki pénzt, bár okoskodni nem akarok. Nekem az első alkalommal egy méretes polip mellé ültették be az embriót, mondván, jó lesz az úgy. Szóval okosan, ne hagyjátok magatokat, de érzelmileg elmondhatom, hogy csodálatos dolog terhesnek lenni, semmit nem érzek abból, hogy ez a kisbaba nem az én génjeimet örökli. Imádkozom, hogy egészségesen megszülessen, a többi nem érdekel.
Szia!
Mi éppen most vagyunk benne. Ha érdekel, szívesen megírok mindent.
Persze senkit nem szeretnék megbántani azzal, hogy beleszólok.
Igen még én magam se tudom hogy is lesz😚
Az 5 fagyi bèbi jó tényleg,nekem csak fagyik voltak és össz.4. Az első 2 nem tapadt meg a második sikerült. Jók az esélyek,a fagyi babák igazi túlélők❤
Az egy szép szám...több esélyel...ez jó!!!
Össze fog jönni!!!!❤
De sajnálom...😔😔
Látom megpróbsz kicsit kikapcsolni...Én is így csináltam...mentem állandóan...
Hogyan tovább???
Basszus :((
Sajnálom nagyon. Megpróbálod ujra?
Köszönöm 😁
Még furcsának találom...el sem tudom képzelni a kis pöcsöst...lesz egy új szerelmem 😍😍😊💙