Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pesto alla genovese recept

Pesto alla genovese recept

A Pesto alla genovese hozzávalói:
2ek.fenyőmag,1cserépnyi friss bazsalikom,3fokhagymagerezd,40g parmezánsajt,1tk.tengeri só,90ml olívaolaj,frissen őrölt fehérbors,spagettitészta


A Pesto alla genovese elkészítési módja:
A magokat megpirítjuk olaj nélkül.A bazsalikomot megmossuk,szárazra törölgetjük,leveleit lecsipkedjük.A sajtot lereszeljük.Az alapanyagokat egy kis olívaolajjal aprítógépben pürésítjük.Ha van mozsarunk abban is készíthetjük.A maradék olajunkat lassan hozzácsorgatjuk.Borsozzuk.Előlhagyjuk hagy járja át a levegő.Ezt így hidegen,a forró spagettival tálaljuk.

Ez egy eredeti olasz Pesto,az olasz konyha szerelmeseinek.Ezt mind beszerezhetjük a nagyobb áruházakban.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pesto alla genovese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook