Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pericoronitise volt valakinek? Hogyan kezeltétek? fórum

Pericoronitise volt valakinek? Hogyan kezeltétek? (beszélgetés)

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Judebyjude)
jan. 10. 16:02

Így tettem, tegnap délben még bevettem, de este már tényleg nem kellett.

Azt hiszem megmaradok. :D

Néztem tükörben hogyan alakul az ínyem, hát én úgy meglepődtem. Ahol be volt gyulladva és ráfordulva a fogra, az a rész felvált és ott ágaskodik. Remélem visszahuzódik. Ha nem, megkérdezem majd ezt a levágós módszert.

Egyébként most már tényleg nem lenne horror alányúlni és kitisztítani.

De amíg gyulladt volt, hát mikor a doki tömködte, gúvadt a szemem. XD

19. judebyjude (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 9. 11:07

A cataflamot ha gondolod hagyd el, de inkább 1-el többet vegyél be, mint kevesebbet.

A Dalacin az ilyen rossz ízű sajnos, ez más gyógyszernél is így van. Arra figyelj, hogy az Enterolt az antibio bevételét követő 3-4 órával később kell bevenni, különben az antibio elpusztíthatja a jótékony baktériumokat. Folytatni kell a kúrát a kezelés alatt és után is (legalább 4-6 hétig), hogy a bélflóra regenerálódjon, és csökkenjenek a mellékhatások. A Corsolyst én még használnám pár napig.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Judebyjude)
jan. 9. 10:44

Talán ma a Cataflamot el is hagyhatom. Csak nyelésnél van enyhe fájdalom a fog mögötti kis részen.

Viszont a Dalacintól borzasztó keserű a szám, ez normális? Utoljára kb. 10 éve szedtem ilyesmit. Evés után veszem be és Enterolt is vettem mellé.

A Corsodylt használjam még?

Vagy enyhe szájvíz is van, gyógynövényes.

Elfelejtettem a fogorvost megkérdezni.

17. judebyjude (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 22:27
Akkor ez eddig reménytkeltő, nem húzott, nem kapart. Az antibio megoldja a többit... Remélem hamar már csak rossz emlék lesz.
jan. 8. 17:39

Beletömködött egy hosszú csíkot valamivel átitatva, de én komolyan mondom, soha életemben nem éreztem még ilyen borzalmasan rossz ízt. Ez mindennél förtelmesebb, embert lehetne vele kínozni. XD

Próbálok enni és folyamatosan érzem.

Este ki kell húznom.

Be kell szednem 2 doboz Dalacint.

Viszont holnap nem rendel, így nem tud csíkot cserélni, igazából rám bízta, hogy a körzetinél kicseréltetem-e.

jan. 8. 14:34
FI: Majd írj, hogy mi volt a fogorvosnál...
14. liliom10 (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 12:07
Nem horror ! 🙂 Ha kicsit kitisztítod az íny és a fog között, gyorsabban gyógyul.A Gingisol is jó oda.Pici vattát belemártasz, azzal kitörlöd az íny alatt.
jan. 8. 11:56

Édua, ez horror!

Nem fájt?

El se tudom képzelni, hogy én belekotorjak oda. Még mindig gyulladt és kissé rá van fordulva az íny a fogamra.

Remélem a doki valahogy érzésteleníti, mielőtt belenyúl.

Fáj, de úgy látom kedden volt a tetőpont, már nincs annyira bedurranva, a nyelés is könnyebb kicsit, hidegrázás sincs.

12. Édua2
jan. 7. 15:25
Az kimaradt, hogy nekem akkora tasak alakult ki, hogy én csipesszel fel tudtam emelni a fogínyt és úgy nyúltam bele!
11. Édua2
jan. 7. 15:24
Én alányúltam pici fogközkefével és kimostam, utána bekentem Gingisollal. Másnapra sokkal jobb lett.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Judebyjude)
jan. 7. 11:23
Köszönöm!
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Eunuch)
jan. 7. 11:21
Igen, erről olvastam neten. Remélem azért nem így, gyulladt állapotban csinálják.
8. judebyjude (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 7. 11:11
A pericoronitis egy gyulladt gennyes tasak (általában) a bölcsességfog mellett. Nekem kikaparta a doki ezt a gyulladt tasakot.- Fájt. Az alternatíva a húzás lett volna, így inkább vállaltam, hogy próbáljuk meg kikaparni. Antibio-t én is kaptam, nagyon hamar (pár nap) levitte a gyulladást. A többi bölcsességnál ilyen nem volt, és szerencsére csak egy fognál egyszer jöhet ilyen elő, ha és amennyibe alaposan kitisztítják. Jobbulást neked... Holnaptól már csak jobb lesz.
jan. 7. 10:42
Nekem volt sok éve, körbevágta az ínyemet. 2 napig alig tudtam enni, beszélni, de aztán soha nem okozott problémát.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Judebyjude)
jan. 7. 09:29

Hogyan zajlott a tisztítás? Tett bele gyógyszeres csíkot?

Kicsit félek, bár már úgy vagyok vele mindegy mit csinál, csak legyen jobb.

Telefonba annyit mondott, hogy antibiotikumot mindenképp ír fel, de a kezelésről nem beszélt.

Holnap 2-től 5-ig mehetek hozzá, de sajnos időpont nélkül, tehát nem tudom mikor jutok be.

jan. 7. 09:26
Köszönöm szépen!
4. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 7. 09:12
Gengigel
3. judebyjude (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 7. 09:06
ohh...és Jobbulást neked.
2. judebyjude (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 7. 09:05

Kb 10 éve volt a jobb oldalon Pericoronitisem. Azzal sajnos nekem is dokihoz kellett menni. Nem volt kellemes mire kitisztította, de utána 2-3 napon belül már sokkal jobb volt.

Én kb azonnal tudtam menni dokihoz, de azt mondta, a szegfűszeg, vagy szegfűszegolaj segít, és/vagy bármelyik nem szteroid fájdalomcsillapító. Pl Flector, Cataflam.

jan. 7. 07:28

Vasárnap éreztem, hogy kicsit fáj a torkom bal oldalon, de azt hittem csak a hideg levegő miatt.

Hétfőre bedurrant ott hátul az egész íny, pofahús, torok. Elég rosszul néz ki, bár mostanra mintha javult volna kinézetre, de a fájdalom rettenetes.

Cataflamot szedek és Corsodyllal öblögetek.

Hullámzó a fájdalom, de van mikor már megőrülök tőle, nagyon szenvedek.

A fogorvosom mától rendel idén, remélem, hogy tud fogadni minél hamarabb.

Akinek volt már ilyen problémája, hogyan enyhítette a gyulladást, fájdalmat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook