Pergelt káposztát ki hogy szokta csinálni? (beszélgetős fórum)
2. d9d888ee0d
2012. febr. 22. 11:51
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
4 db kolbász szelet
2 vékony szelet húsos szalonna
kevés olaj
ízlés szerint tejföl
Elkészítése:
Az edénybe öntött kevés olajon átsütjük a két oldalt beirdalt kolbászt, és a kakastaréjra előkészített szalonnát. Időnként öntünk alá kevés vizet, hogy kicsit puhuljon és kisüljön a zsírja. Ezután kivesszük az edényből, félretesszük. Ebben a zsiradékban összesütjük a felszeletelt hagymát és a leöblített savanyú káposztát, mindaddig amíg vissza nem sül zsírjára, kevergetjük. Utána visszatesszük a kolbászt és a szalonnát,még ezzel is sütjük pár percig . Tálalásnál tehetünk a tetejére kevés tejfölt, akár puha kenyérrel, vagy köretként krumplis prószával is fogyaszthatjuk.
1. 8611af2186
2012. febr. 22. 11:49
Ki hogy csinálja???
További ajánlott fórumok:
- Párotoknak szoktátok kézzel "végig" csinálni?
- Ti mit szoktatok csinálni ha egyedül érzitek magatokat?
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Rántott hús mellé milyen köreteket szoktatok csinálni, a hagyományos sült krumplin/rizsen kívül?
- Ti mit szoktatok csinálni a sütés-főzés során már nem használt étolajjal?
- Ti mit szoktatok csinálni a klaviatúrába potyogó sok morzsával?