Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Penteken vettem 20 liter tejet a csaladnak fórum

Penteken vettem 20 liter tejet a csaladnak (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

aug. 18. 09:17
Szerintem ez egészségtelen hosszú távon
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Lolita2112)
aug. 18. 05:38
De
aug. 18. 02:06
ti vizet nem is isztok?
aug. 17. 15:10
Nálunk heti kb. 1,5-2 l fogy.
20. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 14:53
Én is sokat fogyasztok, pláne a forróságban. A többi tejterméket is szeretem, nincs problémám velük.
19. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 14:38

Már az olvasástól is megkívántam,,de jó ideje semmiféle tejtermék nem tesz jót.

Nem a laktóz miatt.Iszonyúan hiányzik.

18. Kacsahercegno (válaszként erre: 14. - Globus)
aug. 17. 14:30
Ja igen, x évente mindent előveszünk hogy egészségtelen/mégsem az (éppen melyik jön sorban :D) szóval elvesztettem a fonalat, igyekszem kerülni az adalékanyagos dolgokat dehát nyilván esélytelen. Biztos, hogy egyébként a nagyüzemi tej sem jobb mint a xantángumis zabtej.... Leginkább magunknak kellene csinálni, hát, majd egyszer biztos nekiállok.
aug. 17. 14:26
Én kifejezetten jobban is szeretem azt az édeskés ízt, pl. a lm tejföl nekem sokkal jobban illik bármilyen ételhez, mint a sima. Kávéba is sokkal jobb az enyhén édes tej. Már ha nem lenne muszáj, akkor is ezt venném 😅
aug. 17. 14:12
Mi csak enyhen, a mennyiseg miatt veszunk laktozmentes tejet, minden mast birunk. :)
aug. 17. 14:11
Nalunk a laktozmentes tej maskeppen keszul, a laktaz enzim mikrokapszulakban van hozzaadva es akkor aktivalodik amikor a belbe kerul. Emiatt az ize ugyanolyan mint a normal teje, nem edesebb. (Mashol is talalkoztam ilyen tejjel pl. Lengyelorszagban). A laktozerzekenyseg annal is gyakran kialakul aki alig iszik tejet, nalunk csak enyhe, inkabb a mennyiseg miatt vesszuk a laktozmentest, hogy biztosan ne legyen gond. Mas tejtermekkel nincs problemank, mert abbol nem fogy annyi amennyi gondot okozna. A novenyi tejeket nagyon nem szeretem, meg nem kostoltam olyat ami potolna nekem a tejet. Egyebkent 0.5%-os tejet veszunk, ami nalunk nem olyan mint a viz, csak a zsir kevesebb benne, minden mas ugyanaz.
14. globus (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
aug. 17. 14:05
Jó pár éve, még internet előtt volt egy guargumis/xantános botrány, azóta megtudtuk, hogy ezek növényi eredetűek, egy különleges babból származnak. Igazából jobban ellenőrizhető a gyártási folyamata, mint a tehéntejé.
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 11. - Globus)
aug. 17. 13:58
A barista zabtejek (van Lidl sajátmárkás) meg az Alpro Notmilk egész finomak, de az utóbbiból 1000Ft egy liter. :( Növényi tejből sajnos nekem csak az adalékanyagos guargumis emulgeálószeresek a finomak, a többi nagyon hitvány. Még a Joya pur termékek sem rosszak, de azután is hiányzik a "normális" tej. Érdekes mert amúgy az igazi tejet sem szeretem, minél kevesebb köze van egy tehénhez, nekem annál jobb. :D Az UHT 1,5%-os laktózmentes van sajnos jó helyen ezen a spektrumon :D
12. Tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 13:36

Életemben nem ittam meg egy liter tejet.

Nálunk a férjem a tej felelős.

Most kb.32 liter van a kamrában (tartós dobozos tej).

Fél liter kakaót megiszik egy nap.

11. globus (válaszként erre: 10. - Kacsahercegno)
aug. 17. 13:31

Én a 200 g-os kancsós tejszínből löttyintek gyűszűnyit, sajnos a végét mindig ki kell dobni, addig nem húzza felbontva. De valamit muszáj bele, üresen nem bírom a kávét.

Gyerekek növényi italokat isznak, szerintem a finom kávét elrontja. Egyébhez elmegy.

10. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 12:31
Uhh azigen, egy hét alatt iszom meg egy liter tejet :D Durva hogy így bírjátok amúgy, én is laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes vagy alacsony laktóztartalmú (pl. kemény sajtok) dolgokból sem bír a belem végtelen mennyiséget.
9. globus (válaszként erre: 8. - Levarosbukta)
aug. 17. 12:25
Nekem nem tej, mint ital hiányzik, főzéshez sem használom. Hanem a belőle készült termékek.
8. levarosbukta (válaszként erre: 2. - Dominós)
aug. 17. 12:18
Biztos jobban járnának a frissen fejt tejjel, mint a márcsak tejnek csúfolt valamivel amit a boltban adnak. Pláne a laktózmentessel.
7. globus (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 17. 11:57

Az nem véletlen, hogy laktózérzékenység kialakult :(

Férjem nagyon nehezen engedte el a tejet, ők gyerekkorukban házit ittak, tehenet tartottak, csarnokba vitték. Minimális túrót, tejfölt eszik már csak, amit tolerálni tud.

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Globus)
aug. 17. 11:37
Ugy tunik :) Sovany tejet veszek, es laktozmentest (ketten laktozerzekenyek vagyunk a harombol)... a gyerek neha meg ebed utan is tejet iszik, ketten kavezunk altalaban sok tejjel, es en kakaofuggo vagyok :) A munkahelyemre kb. minden masnap hozok be magammal egy litert. Szoval ha osszeszamolom, akkor minimum 1 liter/nap/fo, igen :)
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Dominós)
aug. 17. 11:35
Gondoltunk ra, csak nem erezne jol magat a negyediken... :)
akkor sok tejet isztok...
aug. 17. 10:25
Napi 1 liter fejenként? 😮
aug. 17. 10:18
Fejőstehenet vegyetek :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook