Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk fórum

Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
335. egypt (válaszként erre: 334. - D71ef05a8e)
2013. jan. 14. 13:50
Szerintem ez is túl van ragozva, és attól is függ, mennyi idős egy baba, a nagyobbacskák már tudják, hogy van anya akkor is, ha nem látják (egyébként ettől még hallják és érzik, hogy ott vagyunk mögöttük és toljuk a kocsit), és szívesen nézelődnek, míg a nagyon picik általában azonnal elalszanak a kocsiban és tök mindegy nekik, előttük vagy mögöttük vagyunk.
334. d71ef05a8e (válaszként erre: 331. - Krisz42)
2013. jan. 14. 11:37
Logikusan hangzik ez a szorongás a babakocsiban, de amikor ránézek a tágra nyílt szemmel mosolygó babákra, valahogy a gyakorlatban mégsem úgy látom, hogy szoronganának a babakocsiban, hiába előre néznek.... nekem sem szimpi a dolog egyébként, meg alacsonyan is van a baba, csak lábakat lát szinte, meg a szmogot nyeli be, de mégis túlzásnak tartom, hogy felnőttkorában ettől bármi baja lesz....
2013. jan. 13. 18:38

Most javítson ki valaki, ha tévednék. Ez az EC akármi arról szól, hogy tanítsam meg a gyerekem bilizni, de akkor érdemes elkezdeni, mikor még ülni sem tud biztonságosan egyedül, meg hogy ezzel nem mérgezem a gyerekem az eldobható pelenkával, meg környezetvédelem, meg... Na, nemrég két ismerősömnek született gyereke. Akkorát fognak röhögni, ha ezt elmesélem nekik! Az egyiknek a harmadik fia született meg, nem kezdő anya, a másiknak a negyedik utód jött világra, és mivel a háza előtt járok nap nap után, látom ám a textilpelust minden nap hófehérre mosva a szárítón!

Kitalálták ezt az EC valamit, hát kérdem én, ha ez olyan fontos, akkor az emberiség hogy élte túl az evolúciót???

332. egypt (válaszként erre: 331. - Krisz42)
2013. jan. 13. 15:06
Inkább ez is hozzátartozik. Szerintem ott kezdődik, hogy ha csecsemő korában ha sír, felveszem, megnyugtatom... és még sorolhatnánk...:) Sok dolog kell hozzá, de az EC-zést pl. nem sorolnám ide.:)
331. Krisz42 (válaszként erre: 330. - Egypt)
2013. jan. 13. 11:31
Igen,de a biztonságérzet ott kezdődik,h pl.a gyerek kifelé bámul-e a babakocsiból úgy,h szorong,mert nem látja az anyját és így semmi biztonságèzete nincs,mert mìg nincs éntudata,addig egyedül szorong.És ezek a dolgok nem kicsi hanem nagyobb,esetleg felnőttkorban ütnek vissza.De ezért ételmetlen az EC-zés.
330. egypt (válaszként erre: 329. - Krisz42)
2013. jan. 13. 11:18
Lehet, hogy már írtam, de szerintem az anya-gyermek kapcsolat erőssége nem azon múlik, hogy valaki EC-zik -e vagy kendőzik -e vagy a gyerekkel alszik -, sokkal inkább azon, hogy mennyire figyelünk oda rájuk és mennyire sikerül a gyerekben megalapozni a biztonságérzete és a bizalmat.
329. Krisz42 (válaszként erre: 328. - 9678a02221)
2013. jan. 13. 10:18
Most,ha megnézem,h a gyerekeim mennyire kotodnek,akkor azt kell mondjam,h eléggé.A nagyfiam 17,lányom 14,de főleg lányom mindig jön,beszél,mesél,jó a kapcsolatunk,jó testvérek is,a kisfiam szintén nagyon kötődik,főleg a mai világban,ahol kezdi értékét veszteni a csalad,nekik mégis fontos.Pedig nem EC-ztünk,viszont így volt időm a tényleges igényeik kielégítésére.Pl. arról nem cikkezik senki,h a gyereket olyan babakocsiba tegyük minimum másfél éves koráig,ami szemben van velünk,mert fontos neki,h làssa az anyját,mert ő még nem fogja fel,h ott vunk mögötte,mert mintoljuk a babakocsit.Szóval inkább a ténylegesen fontos dolgokkal kellene foglalkozniuk,nem ilyennel.
328. 9678a02221 (válaszként erre: 324. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 23:11

Tudod ezek az EC-zos osanyak igenis lehordtak az 'ellenzeket' miszerint szo szerint 'mergezzuk' a babakat az eldobhato pelussal,uveges kajaval etetjuk,nem figyelunk a 'jelzeseikre' stb..Hogy az uveges kaja es a Pampers hogyan tarsul egymashoz,azt nem tudom:)De az o agyukban ez egy fogalom:)

Az ismerosodrol:Sajnos vannak ilyen nemtorodom,hanyag anyukak:(De nem biztos ha a pici lanyt bilire ultetne akkor kakilna ..Nem helyes,sot felhaboritohogy nem csereli ki a kakis pelust rogton 'akcio' utan..De a bilibe kakilasnal sem lenne garantalt a siker..

Meg valami:En egyaltalan nem ertem az EC lenyeget,jonnek itt a kotodessel meg kornyezetszennyezessel stb de nekem ez mind humbug..Tudod inkabb hasznaljak eldobhato pelust 3 evig,mint hogy hetente egyszer fozzek a gyereknek es a tal fole tartogassam oket..Megsporoltam egy csomo idot,energiat,mosoport vizet,tudtam fozni naponta friss kajat az ikreknek,volt idom jatszani ,setalni stb veluk,es a lakas sem a szomszedom takaritotta..Mert ha egesz nap a 2 kicsi 'rezduleseire' figyeltem volna akkor kb egy perc idom nem maradt volna semmire-es szerintem nagyon sok anyuka osztja a velemenyemet.

327. egypt (válaszként erre: 326. - Krisz42)
2013. jan. 12. 22:56
Jaj, ez nagyon ismerős...:) Nekem 3 év van a kettő között, mikor a kicsi megszületett, délben általában még pizsamában voltam, és nem ettem, nem ittam semmit...:)
326. Krisz42 (válaszként erre: 325. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 22:46
Én 3gyereket nevelem,de soha nem dunsztoltam egyiket se a kakiban,pisiben.A legkisebb egyébként is annyit pisilt egyszerre,h nehéz lett a pelenka,még a nadrágot is lehúzta a súlya.Kakinâl rögtön kicseréltem,büdös is,nem higénikus.De képtelenség végigcsinálni,amit az EC-ről írnak,max.ha van,aki mindent megcsinál helyette.A másik,h a baba szereti,ha felveszik,de nehogy már arról szóljon a nap,h cipelem és lógatom,h elkapjuk a pillanatot.Nálam a két nagyobb között 2és fél év a korkülönbség és volt,h 6 óra óta fenn voltam,de csak 11-kor tudtam enni,mert arra se volt időm,pont azért,mert az ő érdekeiket néztem és szoros volt a kapcsolat.Nem tudom mit szólt volna a nagyfiam,ha a csecsemő húgát cipelgetem egész nap,ő meg csináljon,amit akar 3évesen.
325. d71ef05a8e (válaszként erre: 321. - Selena78)
2013. jan. 12. 21:38

Nagyon korrektül fogalmaztad meg a dolgot, és tökéletesen értem is. Ahogy két hsz-sal előbb írtam, valószínűleg én értettem félre valamit, és ezért beszéltünk el egymás mellett.


Én azt nem értettem, miért kell tudatosnak lennie, ha egy kisgyerek nem a pelenkába pisil/kakil, de eszembe sem jutott volna az ilyen véletlenszerű vagy akár előre az anya által kiszámítható dolgokat szobatisztaságnak nevezni önmagukban.


Hogy akkor mi az értelme az EC-nek, ha nem a szobatisztaság a kifejezett cél, arra nem saját érvként, hanem EC-zők véleményét tolmácsolva azt tudom mondani, hogy egészségesebbnek tartják az EC-t a pelenkázásnál a gyerek bőre szempontjából, és jobban egymásra hangolódnak a gyerekkel érzésük szerint, mint akik nem figyelik, hogy mikor kell pisilnie/kakilnia. Egyébként az EC szerintem szorosan kötődik a hordozáshoz, együtt alváshoz és úgy általában a gyerek igénye szerinti neveléshez, ami megint csak megér pár misét és fórumot.

2013. jan. 12. 21:22
MÉg valami: hosszúra nyúlt a fórum, ezért nem olvasom már végig, de nem vagyok biztos benne, hogy elhangzott valóban olyasmi, hogy aki nem ezt csinálja, az rossz anya. Én inkább azt tapasztalom, hogy főleg a babás-mamás fórumokon a véleménykülönbségek mellé/mögé sokan hajlamosak támadó szándékot látni, vagy azt, hogy mások lenézik, rossz anyának titullják őket, mert nem egy bizonyos módon tezsik, amit tesznek. Amit pedig valójában látok, az max. az, hoyg mindenki leírja a véleményét, tapasztalatait, elméleteit, alátámasztja érvekkel, legyen az akár a környezetvédelem, akár a baba kényelme, akár valamelyik természeti néptől ellesett okosság, és mivel ezek legalább annyira "hitbeli" dolgok, mint tapasztalatiak, persze, hogy nem fogja ugyanolyan jónak tartani legalábbis magára nézve az ellenkező álláspontot, még jó, hogy nem, hiszen akkor ő is azt választotta volna. De attól még nem hiszem, hogy lenézésről, megvetésről, rossz anyának titulálásról van szó. Nekem ez kicsit paranoiának tűnik.
323. d71ef05a8e (válaszként erre: 318. - 9678a02221)
2013. jan. 12. 21:15

Dehogy érezd rossz anyának magad bármi miatt is!!! Nem is értem, fel sem merült ilyesmi, hidd el.


Jó, elmondom, hoyg mi az a rossz példa, amiért én annyira pelus - főleg eldobható pelus - ellenes vagyok, bár már ahogy átgondoltam, azonnal rájöttem, hogy nyilván nem minden anyuka így csinálja, mint ami engem elrémiszt.


van egy barátnőm, 1,5 éves a kislánya. Ahányszor náluk vagyok, a következőt tapasztalom: a gyerkőc egyszercsak elkezd nagyon koncentrálni, elréved a tekintete, ellazul. Már én is, aki csak ritkán látom, tudom, hogy ilyenkor kakil. Anyuka is látja, megszagolgatja, de nem csinál semmit. Aztán eltelik x idő, a gyerek elkezd gyanúsan izegni-mozogni, fötri a popsiját a padlón, szerintme láthatóan marhára zavarja a kaki a pelusban, anya viszont nem teszi tisztába, mert... fogalmam sincs, miért. Spórol? mire végül elkerülhetetlen lesz a tisztába tevés, a gyerek már derékig préselte magán a kakit, az egész alsóteste piros.


Emellett olvasom fórumokon, hogy anyukák hányszor cserélnek pelenkát egy nap, hogy sokan a pisist ki sem cserélik, amíg kaki is nem lesz benne, mert ugye viszonylag száraz marad és nincs szaga.


Ebből vontam én le azt a következtetést, hogy ennél a spórolásnál? lustaságnál? nem tudm, minél minden jobb. Például az EC-zés is. Félreérthető voltam, mert amúgy mosható pelenka párti vagyok, nem EC-párti, épp azért, mert az utóbbi egész napos tevékenység, és nekem sem lesz időm folyton figyelni a babát, hogy mikor jelez, de az tény, hogy a kakit például ez az ismerős kisgyerek jelzi. Amikor én azt írtam, hogy néha bili vagy csap fölé tartani nem az ördögtől való dolgo, akkor még véletlenül sem arra gondoltam, hogy az már szobatisztaságot jelent, ha néha beletalál véletlenszerűen, hanem hogy a spórolós, naponta kétszer - háromszor pelenkát cserélő anyukák így pl. spórolhatnak, és inkább így spóroljanak, mint a kakiban dunsztolással.


Tehát elbezséltünk egymás mellett. A szobatisztaság, és az, hoyg ne mindig a pelenkába pisiljen, kakiljon a gyerek (az ürítés rondább, de gyűjtőfogalom lévén rövidebb), nekem nem ugyanaz.

322. 9678a02221 (válaszként erre: 321. - Selena78)
2013. jan. 12. 20:57
Egyetertek.Ha valakinek az a fontos hogy bilibe pisiltesse a babajat,tegye.De NE kritizaljon mas anyukakat mert ok nem tartjak ezt fontosnak es elfobhato pelussal "mergezik" a gyerekuket..Vedjuk a kornyezetunket de ne eszement modon!!!Az egyik anyuka aki boszen zoldelkedett bekopte hogy hetente egyszer foz ababajanak..Biliztetes helyett inkabb a helyes taplalkozasara kellene figyelni zoldeknel..
321. selena78 (válaszként erre: 316. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 14:40

"Az altatással és az etetéssel sem várjuk meg, vagy a felöltöztetéssel sem azt az időpontot, amikor a bab már tudatosan aludni akar, stb."


Rossz a példád. Az, hogy az ember mikor álmosodik el, nem tudatos. Ösztönös és egyéni. Az öltöztetés nem is tudom, hogy jön ide. Nyilván az ember felöltözteti a gyerekét, mert nem szeretné, hogy megfázzon. És nyilván másként öltözteti Alaszkában, mint Polinéziában. És nyilván kell egy fejlettségi fok, amikor már a gyerek eldöntheti, mit is vesz magára. Habár ez mifelénk elég sok vita tárgya.:)))


A szobatisztaság más kategória. Egy gyerek akkor lesz szobatiszta, ha:

1. észleli, hogy pisilnie, székelnie kell

(bocs, de ettől az ürítés szótól kiütéseim lesznek)

2. képes jelezni

3. képes abbahagyni miatta, amit éppen csinál (játék)

4. képes visszatartani addig, ameddig eljut a bilire, wc-re


Ha ez mind megvan, szobatiszta a gyereked. De ehhez kell az idegrendszere fejlődésének egy bizonyos foka.


Mint ahogy az üléshez, álláshoz, járáshoz is.

Ha lábraállítod a gyereked 3 hónaposan, és támogatod közben, nem azt jelenti, hogy tud állni.


Az EC-zést nem igazán értem. A topikindító is azzal kezdett, hogy nem szobatiszta, csak teszik. De miért? Ha a gyereke mégis ugyanakkorra válik szobatisztává, mint a többi, nem EC-ző? Mi a haszna? Nem igazán értem. És talán te írtad, hogy az EC-zés egész napi elfoglaltság. Ezt sem értem.

Kinek jó ez? Nekem nem, mert sokkal tartalmasabban tudom eltölteni az időmet, minthogy lessem, mikor kell különböző edények fölé tartanom a gyerkőcöt. Brrr... Neki sem, mert a készenléti állapot helyett talán játszanék, foglalkoznék vele.

320. egypt (válaszként erre: 318. - 9678a02221)
2013. jan. 12. 14:15
Így van. Lehet, hogy én többet foglalkozom a gyerekemmel, mint egyik-másik EC-ző anyuka, csak éppen nálam nem a szobatisztaság körül forog a világ, sokkal fontosabbnak tartok más dolgokat.
319. 9678a02221 (válaszként erre: 314. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 13:22
Nem azt irtam hogy ne legyen velemenyed alert meet meg nincs babad.Csupan megjegyeztem hogy tapssztalatbol beszelek.
318. 9678a02221 (válaszként erre: 316. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 13:18
As en kisfiam bizony 3 evesen lett szobatiszta es 22 kg volt.. Egyik naprol a masikra azota egyszer sem volt balesete ejszaka sem.Koraszulottkent betegen jott a vilagra ma mar egy egeszseges vasgyuro. Az ikertesoja 2 eves eves kora korul lett szobatiszta mindenfele erolkodes nelkul.Minden gyerek mas.De ne erezzem mar magamat rossz anyanak alert mert pampersot hasznaltam 3 evil es nem tartottam az ujszulott babaimat a csap fole szopi urban.Egyebkent olvass vissza mekkora zoldsegeket hordtak ossze itt az ec give..Csak arra a kerdesre hogyan oldanak meg a bilizest ikrek eseteben mem erkezett valasz..Csak az ondicseret. ment hogy mekkora odafigyelest gondoskodast igenyel as ec..Mintha mas anyak akik eldobhato pelust hasznalnak mem figyelnenek a babajukra
317. egypt (válaszként erre: 316. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 10:09
Ez rendben van, ha valakinek ez tetszik és babának-mamának jó, akkor csinálja. Azt viszont nem bírom, amikor lustának, nemtörődömnek meg miegymásnak mondják egyesek azokat az anyukákat, akiknek ez nem központi kérdés és nem EC-znek, sőt még mosható pelenkát sem használnak. Mindenki csinálja úgy, ahogy neki a legjobb.
316. d71ef05a8e (válaszként erre: 315. - Egypt)
2013. jan. 12. 09:51

Igazad, van, tényleg rosszul fogalmaztam. De össze is keveredett a mondanivalóm másokéval. Mert soha nem ültetnék egy ülni még nem tudó babát sehová. Bilire sem, tehát ez nem kérdés, hogy félévesen ez még korai.


Viszont a csap vagy bili fölé tartásban semmi rosszat nem látok. Főleg, ha nem elvárás, hogy éppen akkor és oda végezze a dolgát, hanem egy lehetőség a babának és a mamának egyaránt. És persze nem úgy, hogy márpedig addig nem lépünk tovább, amíg nem sikerül, de 2-5 perc próba egy babának sem árt meg, nem veszélyezteti a fejlődését.


És ha sikerül, jó, ha nem, akkor nem. Viszont ha sikerül, akkor nem igazán érdekelne, hogy tudatos volt-e vagy sem. Persze, hogy nem volt még tudatos, de kényelmes lehetett. Az altatással és az etetéssel sem várjuk meg, vagy a felöltöztetéssel sem azt az időpontot, amikor a bab már tudatosan aludni akar, stb.


Az EC szélsőséges formáját, a minden áron való pelenkanélküliséget éppúgy veszett ügynek tartom, mint nevetségesnek azt, hogy létezik 24 kg-os gyereknek pelenka.

315. egypt (válaszként erre: 312. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 09:30

Egy hat hónapos gyerek általában még nem tud ülni. Akkortól beszélünk ülésről, ha magától, stabilan ülő helyzetbe tudja tornázni magát, erre normál esetben ennyi idősen nem képesek.

A kisbabák még nagyon sokszor pisilnek, mert kicsi a hólyagjuk, persze hogy olyankorra is jut, mikor épp csupaszon vannak, plusz ez még ingerli is őket (a hideg), de az enyémek pl. nagyon ritkán pisiltek épp pelenkázáskor. Nem kéne ilyen szavakat használni, hogy "beleerőszakolják", már miért erőszakolnák bele? Az öltöztetést is utálják, mégis beleerőszakoljuk őket a ruhába ennyi erővel.

314. d71ef05a8e (válaszként erre: 313. - 9678a02221)
2013. jan. 12. 08:50

Persze, én nem tudhatom, mert még nem született meg a gyerekem:) AZt mondja már meg valaki, hogy miért olyan rettentően fontos, hogy az ürítés tudatos cselekvés legyen, és ne reflex? A kisbaba alvása sem tudatos, a szopás sem.


Ikrekkel semmit nem gyaloggalopp csinálni, pelenkázni, szoptatni sem, nem tudom, ez most hogy jön ide?


Mindegy, túlragoztuk.

313. 9678a02221 (válaszként erre: 312. - D71ef05a8e)
2013. jan. 12. 08:35

En eldobhato pelussal mergeztem a gyerekeimet igy nem kellett aggodnom hangar hasznalok el peluscserenel.Es. eleEs eleg sokat voltak pucer popsival mert minden peluscserenel hagytam oket szabadon.Mar feltettem a kerdest nem kaptam ra valaszt hogyan oldanak meg ezek az anuykak as ec-t ikrek eseteben.. Szivesen megneznem:)

Naked egyelore teoriad vannak hogyan fogod csinalni ha lesz gyereked en gyakorlo anyakent tapasztalatbol beszelek. En is hallottam mar remtorteneteket hogy 5 honapos baba nem tudott elsludni amig a bilibe nem kakilt.. Azt nem fogjak fol ezek az anyukak hogy ez nem tudatos cselekves hanem reflex.Why foloslegesen szulok altal kialakitott megkockaztatnam karos reflex.

312. d71ef05a8e (válaszként erre: 310. - 9678a02221)
2013. jan. 11. 08:48

Alapvetően egyetértek veled, erőszakolni nem szabad. De az sem lehet véletlen, hogy rengeteg kisbaba akkor ürít, amikor leveszik róla a pelust, ezért használnak el az anyukák 3-at is egy tisztába tétel során. Nekem valahol erről is az jut eszembe, hogy a gyereknek valahol igénye lenne arra, hogy pucér popsival intézze a dolgát, de anyukáék beleerőszakolják a pelusba ilyenkor is, ha kell, inkább 3-at elhazsnálnak.


Mondjuk A túl korai bilire ültetés, mielőtt a baba ülni tudna, nem EC. Az EC egész napos elfoglaltság, mert any atartja a babát a bili fölé, a csap flé, akármi fölé. Semmilyen módon nem sérül tőle sem az idegrendszere, sem a gerince, sem egyebe a babának. Én ha kipróbálnám, akkor próba-szerencse alapon csinálnám, amikor tudom, hogy üríteni szokott, tisztába tevés előtt, mielőtt ráadnám az új pelust, kicsit bili fölé tartanám, hátha. Főleg, ha az én babám is azok közé tartozna, akik akkor szeretik csináálni, amikor nincs rajtuk semmi. Ez nem azt jelentené, hogy nem is lenne nálunk otthon pelenka, vagy hogy rátenném a bilire, amikor még nem tud ülni.


De akinek válaszoltál, a testvéreivel együtt ezek szerint már tudott ülni ennyi idősen, és ha ment is a dolog, és nem kellett megfizetni az árát mondjuk 3 évesen is éjszakai bevizeléssel, akkor nem hiszem, hoyg elrontott valamit az anyukájuk. Talán ők hamarabb tudtak ülni és szabályozni az ürítést, de talán valamivel később tettek szert más készségre. Nem hiszek abban, hoyg mindne gyerek a tankönyv szerint fejlődik.

311. egypt (válaszként erre: 310. - 9678a02221)
2013. jan. 10. 22:35
A másik dolog meg az, hogy egyes anyukáknak ugyancsak szelektív a memóriája... Lehet, hogy nem is félévesen biliztek a gyerekek, és lehet, hogy a szobatisztaság annyit jelentett, hogy néha belecsurgattak, mikor bili fölé tartotta őket. Aztán még hatévesen is bepisiltek olykor, de anyuka erre már nem szokott emlékezni. (Az ismerősi körben is van ilyen, akire ez totál ráillik.)
310. 9678a02221 (válaszként erre: 309. - D71ef05a8e)
2013. jan. 10. 21:31
Felevesen erett a szobatisztasagra?Es olvasni hany evesen olvastak?2?Itt NEM a gyerek igenyeirol van szo hanem anyuka elvarasairol..kialakitanak egy folosleges reflexet a kisbabaknal,aztan nagy hangon verik a melluket hogy az en gyerekem mar x honaposan szobatiszta volt..Anyai elvarasok..Miert is??Hogy legyen mivel dicsekedni??Az idegrendszeri fejlodest nem lehet megeroszakolni..Ha megis azt teszik valahol vissza fog utni a dolog.
309. d71ef05a8e (válaszként erre: 308. - 9678a02221)
2013. jan. 10. 20:26
De ha egyszer mindhármójuknál működött, akkor miért kell utánaolvasni? Egyes gyerekeknél így megy, másoknál sokkal később, az sem baj. Én is gratulálok anyukájának, mert jókor vette észre, hogy már érettek rá, akkor is, ha a gyerekek 80%-a csak később nő fel a feladathoz.
308. 9678a02221 (válaszként erre: 306. - Solya.)
2013. jan. 10. 18:50
Gratulalok neked is anyukadnak is!Olvass egy picit utana mikortol alakul ki a komforterzete a babaknak,valamint az idegrendszere mikortol erett a szobatisztasagra..
307. Krisz42 (válaszként erre: 306. - Solya.)
2013. jan. 10. 18:42
Gondolom minden mást vki más fog csinálni.Mert ennyi idősen senki nem ül stabilan,addig is fogni kell.
306. Solya.
2013. jan. 9. 15:17

Engem, a húgomat, az unokahúgaimat is féléves kortól ültettek bilire időnként. Egy éves korunkra egyikünk sem hordott pelust, teljesen szobatiszták voltunk minden nyűg nélkül.

Biztos, hogy születendő gyermekemnél is így fogom csinálni.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook