Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pekingi kacsa szósz! kaptam egy üveggel, mi a teendö vele? magyar leirás csak az összetevökröl van. fórum

Pekingi kacsa szósz! kaptam egy üveggel, mi a teendö vele? magyar leirás csak az összetevökröl van. (tudásbázis kérdés)


20. robko
2010. szept. 17. 21:13
bocsi,hogy késve!!! na megcsináltam a kacsát...annak ellenére,hogy nem volt hozzá hoisin szósz nagyon finom lett,csak ajánlani tudom mindenkinek.
19. robko
2010. szept. 9. 22:30
na köszi mindenkinek a segitséget! szerintem vasárnap csinálom meg,majd megirom fini lett e:)
18. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Robko)
2010. szept. 9. 22:29
egyébként ez a Plum Sauce is, csak az chilis , és a Sweet Soy Sauce is -mi ezeket szoktunk venni
17. zebracsikó (válaszként erre: 15. - Robko)
2010. szept. 9. 22:27

ja!


akkor inkább római tálban süsd, a végén meg teteje nélkül

16. zebracsikó (válaszként erre: 14. - Robko)
2010. szept. 9. 22:27

a sörös doboz jónak hangzik ! először takard le alufóliával, aztán légkeveréssel pirítsd meg a bőrét, biztos nagyon finom lesz!


a bőre alá is kenj a maszatból :)

és legalább 1 napig pácoold, de lehet kettő is.

15. robko
2010. szept. 9. 22:16
áááá állva nem fér be,most mértem le a sütöt.akkor cserép tál vagy inkább sütö zacskó?
14. robko (válaszként erre: 11. - Zebracsikó)
2010. szept. 9. 22:12

köszi! na már csak kemencét kell szereznem:)

bepácolom avval amit kaptam...aztán másnap megsütöm.kemence hiján ráhuzom egy sörös dobozra vagy süssem cserép tálba?

13. Iviiiiii (válaszként erre: 9. - Robko)
2010. szept. 9. 22:10
Ok, akkor ebben pácold, és úgy süsd. És akkor tegyél mást a palacsintába. Egyszer ettem ilyet, ízlett, de kb. 10 éve volt, homályos az emlék. Én lehet, hogy tennék bele bambuszrügyet mondjuk.
12. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Robko)
2010. szept. 9. 22:08
én ebben pácolnám a kacsamellet egy napig s aztán kisütném
2010. szept. 9. 22:07

• Pekingi kacsa

a kínai (ezen belül a pekingi vagy mandarin-) konyha egyik leghíresebb étele. Klasszikus formájában egy különleges fajtából, a „császári pekingi” kacsából készül, amelyet töméssel hízlalnak, és kis ketrecben tartanak, hogy a mozgáshiány miatt a húsa lágy maradjon. Amikor a szárnyast levágják és megkopasztják, érintetlenül hagyják a fejét és a nyakát, s miután kibelezik, bevarrják az alsó nyílását. Ezután felfújják, hogy a bőre elváljék a húsától. Így a sütéskor kiadja a zsírját, és a bőre, mely a legjobb falatnak számít, nagyon ropogós lesz. A felfújt madarat édes páckeverékkel bekenik, és órákon át lógatva szárítják, majd egy hengeres cserépkemencében, szintén felfüggesztve sütik ki.

A pekingi kacsa valójában nem egy, hanem három fogás. A bőrt édes-fűszeres, bekeverve kapható vörösesbarna hoiszin-mártással, ecsetszerűen bevagdalt zöldhagymával és kis, vékony, búzalisztből sütött palacsintával vagy gőzölt „lótuszzsemlyével” tálalják; mindezt együtt, szendvicsként szokás enni. A felvagdalt, zöldségekkel kísért hús a második fogás, a harmadik pedig a zellerkáposztás csontleves. Minthogy különleges kemencében kell megsütni, a pekingi kacsát a háztartásokban nemigen készítik, jellegzetes vendéglői étel.

10. robko (válaszként erre: 9. - Robko)
2010. szept. 9. 22:04
nagyjából képbe vagyok de ilyet még nem láttam,szerintem pác... a leszakitott magyar nyelvü alatt megmaradt egy részlet(marinád)
9. robko (válaszként erre: 8. - Iviiiiii)
2010. szept. 9. 22:02
de ez kimondott pekingi kacsa szósz,nem a hoy sin szósz amit mellé esznek.
8. Iviiiiii (válaszként erre: 7. - Robko)
2010. szept. 9. 22:01
sült kacsa csíkok, palacsintába csavarva és tehetsz még ezt-azt a palacsintába, pl. a szószt amit kaptál.
7. robko (válaszként erre: 4. - Iviiiiii)
2010. szept. 9. 21:58
ha jól tudom egy kacsa fajta na és egy étel receptje.
6. robko (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2010. szept. 9. 21:57
ha nem lessz jó akkor elküldöm:)
2010. szept. 9. 21:56
cukor,viz,fermentált szojabab paszta,buza liszt,barna cukor,süritett paradicsom,sózott szilva,szezám mag,szoja olaj,karamel(gondolom nem az énekes)és füszerek.
2010. szept. 9. 21:49
tudod mi a pekingi kacsa?
2010. szept. 9. 21:48
küldd el nekem :)
2010. szept. 9. 21:48
és mik vannak benne?
2010. szept. 9. 21:46
Pekingi kacsa szósz! kaptam egy üveggel, mi a teendö vele? magyar leirás csak az összetevökröl van.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook