Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pehelykönnyű túróspite recept

Pehelykönnyű túróspite recept

A Pehelykönnyű túróspite hozzávalói:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárga
csipet só
1/2 dl tej
3 dkg élesztő
1 kk cukor
A tetejére:

50 dkg túró
25 dkg burgonya
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
4 tojásfehérje


A Pehelykönnyű túróspite elkészítési módja:
1.A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tésztát.
2. Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk.
3.A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal, majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
4.Egy kikent tepsibe simítjuk.
5.A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük, összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal.
6.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk.
7.Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
8.Legalább 2 órát állni hagyjuk.
9.Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
10.Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és nemsokára már szeletelhetjük is


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. márc. 13. 07:29

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook