Pataki tál (beszélgetős fórum)
Hello!
Római tálban csináltam sült libát, nagyon jól sikerült. A bőre alá fokhagyma gerezdeket tömködtem, tettem alá bacont és hagyma gerezdeket is. Mustárból, borsból, fűszerköményből és zöld fűszerekből pácot csináltam, azzal bekentem. Végül tojai aszúval jól meglocsoltam.
Sokáig kellett sütni, de nagyon finom lett.
gondoltam nem írok új fórumot mint mások!!
ez ide tartozik!!
énis ezt kaptam karácsonyra!! egy római és egy pataki tálat!
sült receptet tud valaki vagy valami egyszerűt!!!
Biztos igazad van, majd óvatosabban bánok a dolgokkal.
Én eddig tepsiben sütöttem és oda kell a lé mert leégne. De itt egészen más a helyzet.
Semmi gond, ez is csak azt jelzi, hogy sokan szeretjük az egyforma ízeket.
Amit leírtam, én magamtól találtam ki, pontosabban az alapötletet adták, a gyümölcsöket zöldségeket én fejlesztettem bele:) Mindig éppen azt ami van. Van amikor nem rakok bele fokhagymát, csak sima hagymát, van hogy nem megy bele alma, stb.
14-es hsz-omben majdnem ugyanezt írtam én is:)
Nekünk ez a kedvenc
Istenien hangzik, köszike ki fogom próbálni.
nagyon örülö
Nekem van egy tuti receptem direkt ehhez a tálhoz, még Édesanyámtól tanultam, nagyon egyszerű. A pontos mennyiségeket nem tudom,én is csak úgy saccra szoktam csinálni.
Rakott csirke
A tál alját kikenem margarinnal. Aztán jön a krumpli nyersen felkarikázva (kb félig és a krumpli fele) és megsózva. Arra jönnek a sózott csirkedarabok (mindegy milyen rész,amit szerettek), majd mindegyik csirkére teszek 1 darab paprikát (ez a TV-t vagy milyen :)) - ez fontos - majd megint a krumpli, a tetejére még egy kis margarin meg tejföl és kész. Kb 2 óra alatt megsül.
Nálunk az egyik kedvenc a családban!
És tényleg nem kell más fűszer csak só és a paprika! Nagyon jó íze lesz tőle!
Próbáltuk már hagymával is pl,de ezt az eredetit nem tudta lekörözni egyik verzió se!
Remélem elég érthetően írtam le,(nem vagyok annyira még jártas ilyen téren), és ha megcsinálod ízleni fog!
Van könyvem abban rengeteg receptem van, majd ha tanulás mellett lesz időm, másolok neked.
A kedvenc receptem, csirke bár milyen darabolva, sok gyümölcs vegyesen, a csirke csak sózva. előtte ha nem mázas belül a tál, áztasd vízbe egy fél órára.
VAn egy régi szakácskönyv sorozat: Bajtala István-Marczinek László-Pető Mária: Római tál.
Ebben rengeteg receptet találsz.
Egyébként szinte minden süthető benne.
Szívesen.
Én is nyeltem míg írtam, pedig én norbizom, de ezt még este is lehet enni annak is, aki fogyózik.
Köszönöm, nagyon jól hangzik.
Nyelek nagyokat :)
Köszönöm.
Tudod az a gondom, hogy az olyant mint például a töltött káposzta, hogy teszem bele?
Mindent nyersen lével és összeérik az íze?
Ilyen alap dolgokat is szeretnék megtudni.
További ajánlott fórumok:
- Szeretitek még Pataki Attilát és a zenéjét?
- Ti hogyan tisztítjátok a cserépedényeteket, ill. a Pataki tálat? Mit csináljak, ha kicsit penészes lett?
- Csináltál már töltött káposztát pataki tálban?Ha igen hogyan?
- Mi a különbség a Római tál és a Pataki tál között?
- Szeretném, ha sokan írnátok, hogy a Pataki tálban milyen finomságokat lehet elkészíteni? Minden érdekel!
- Tudja valaki Dr. Pataki László foniáter magánrendelőjének címét?