Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pásztor pite recept

Pásztor pite recept

A Pásztor pite hozzávalói:
4 személyre:
kevés olaj,
3 db sárgarépa,
1 db vöröshagyma,
50 dkg darált hús (eredetileg bárányból)
1 konzerv hámozott paradicsom,
30-40 dkg zöldborsó,
2-3 tk. Worchestershire szósz
1 kg krumpli,
vaj, tejszín,
kakukkfű,
só, bors
vörösbor


A Pásztor pite elkészítési módja:
A pitéhez első körben készítsük el a húsragut, illetve párhuzamosan ennek megfőzésével tegyük fel a krumplit főni. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a darált husit, pirítsuk fehéredésig, majd pároljuk meg az apróra felkockázott répa, zöldborsó és paradicsom kíséretében. Fűszerezzük Worchestershire szósszal, sóval, borssal, kakukkfűvel, majd néhány löttyintésnyi vörösborral. Fedő alatt főzzük össze alaposan a ragu alkatrészeit, amíg finom szaftos elegyet nem képeznek. A főtt krumplit összetörjük némi vajjal és tejszínnel elkeverve pürésítjük botmixerrel. A pásztor pitét egy kerámia tálban, vagy tepsiben sütjük: alulra a húsragu, felülre, szépen elfésülve pedig a krumplipüré kerül. Egy villa segítségével húzhatunk néhány gusztusos csíkokat a püré tetejére. Magas hőfokon sütjük kb. 1 óráig, vagy amíg a teteje meg nem pirul egy csöppet.

Bátran lehet variálni más zöldségekkel is a ragut, nagy divat például a mexikói pásztor pite, aminek a klasszikus zöldség elemeit lecserélik kukoricára, babra, kaliforniai paprikára. Jó étvágyat kívánok!

Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2012. jún. 12. 15:27

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook