Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pasta húsos paradicsommártással recept

Pasta húsos paradicsommártással recept

A Pasta húsos paradicsommártással hozzávalói:
- a néhai bolognai
(Pasta al ragù)

2 ek olívaolaj
100 g pancetta (olasz húsos szalonna)
1 fej vöröshagyma
400 g marhahús, apróra nyesve (esetleg darálva), vagy
200 g marhahús,
100 g borjúhús,
100 g sertéscomb
2 db sárgarépa, reszelve
1 db szárzeller
800 g darabos paradicsomkonzerv (Polpa di pomodoro, pl. MUTTI)
3 gerezd fokhagyma (opcionálisan)
100 ml száraz, savszegény vörösbor (vagy több)
2 ek olasz sűrített paradicsom
500 ml brodo (hús- vagy zöldségalaplé, húsleves)
1 ek só
1 mk bors, frissen őrölve
½ mk szerecsendió, frissen reszelve (opcionálisan)
5 db szegfűszeg (opcionálisan)
10 levél friss zöldfűszer (opcionálisan, petrezselyem, bazsalikom, oregano, stb.)
A pastához
400 g pasta (fettuccine, tagliatelle, stb.)
olívaolaj a tetejére


A Pasta húsos paradicsommártással elkészítési módja:
Egy nagy lábasban felforrósítom az olajat, majd beleteszem az apró kockára vágott szalonnát (pancettát) és kissé kiolvasztom. (A pancetta kevés zsírt enged, ezért kell alá egy kevés olaj.) Hozzáteszem az apróra vágott hagymát és kissé megpirítom. Hozzáadom a darált húst és úgy kevergetem, hogy ne maradjon csomós. Mikor megpirult, beteteszem a julienne-re (gyufaszál méretűre) vágott sárgarépát, a karikára vágott szárzellert és a további hozzávalókat is. Ha a paradicsom egészben van, akkor azt kisebb darabokra kell vágni, de a legjobb a darabolt, vagy a "polpa" feliratú. A mártást hagyományosan igen lassú hőn több óráig párolgatják, ez idő alatt óvatosan kevergetik, hogy le ne égjen és folyamatosan, merőkanalanként öntik hozzá a húslevest, ahogy elfőtt alóla. Ha nem is fél napig, de úgy 2 óráig ezt is érdemes a tűzhelyen hagyni, akkor érnek össze az ízek, és sűrűbb, szemes mártást kapunk. (A friss zöldfűszert félidőben érdemes hozzáadni.) A végén kifőzöm a pastát és egy tálban keverem össze a kész mártással, így tálalom. Ha valaki gondolja, reszelt parmezánt is tehet a tetejére

forrás:Dalla cucina, per te

én a kép alapján finomnak gondolom a receptet.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pasta húsos paradicsommártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook