Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Párolt zöldségek recept

Párolt zöldségek recept

Elkészítési idő 70 perc

A Párolt zöldségek hozzávalói:
2 közepes Cékla
1 nagyobb Édesburgonya
Sütőtök, ízlés szerint.
só, balzsamecet, olíva olaj, natúr szója szósz, őrölt fehérbors


Párolt zöldségek

A Párolt zöldségek elkészítési módja:
Az alapanyagokat mennyiségét tetszés szerint használhatjuk. Megmosom megtisztítom, és egyforma kockára vágom a hozzávalókat, enyhén sózom. Mindig a céklával kezdem, mert ez párolódik tovább. Közepes magasfalú serpenyőbe kevés olíva olajat melegítek, és beleteszem a céklát, párolom fedő alatt, amikor félig puha, beleteszem a sütőtököt, picit sózom, és balzsam ecettel, és natúr szója szósszal ízesítem, és végül hozzá teszem az édes burgonyát, többször átkeverjük, hogy minden át puhuljon, pici őrölt borssal ízesítjük, ha kell kevés vizet önthetünk rá, nehogy leégjen, majd előmelegített sütőben tepsibe téve átsütjük. Jó étvágyat!

Nagyon finom sültek mellé, de bármilyen hús mellé fogyasztható.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A párolt zöldségek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook