Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Párolt-sült oldalas recept

Párolt-sült oldalas recept

Elkészítési idő 140 perc

A Párolt-sült oldalas hozzávalói:
4 személyre:
1 kg bőrös oldalas
1-2 közepes fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 szem bors
1 nagy babérlevél
tetszés szerint só
Őrölt fűszerek: feketebors, kömény,/ételízesítő/sült sertéshúsokhoz való fűszerkeverék.


A Párolt-sült oldalas elkészítési módja:
Megtisztított sertésoldalast besózom, ezután előkészítem a sütőtálat: az aljába darabolok fel hagymát és fokhagymát, rászórom az egész borsot és a babérlevelet is. Ezek után ráhelyezem az oldalast a bőrös felével lefelé, rászórom az őrölt fűszereket, majd a maradék hagymát, ill. fokhagymát is. Annyi vizet teszek alá, hogy a negyede vízben legyen, lefedem és beteszem a sütőbe, vagy a tűzhelyen lábasban is megpárolódik. Néha ránézek, nehogy elforrjon a víz alóla, ha kell pótolom. Miután puhára pároltam/kb.2 óra/ jön a sütés-miközben 1-2x megforgatom. Kb. 220 fokon párolom a sütőben és 240 fokon sütöm-nem grillezem.

Köretnek illik mellé a rizs, vagy a knédli, kenyérke:) de a sült krumpli bármelyik változata is,+ dinsztelt káposzta.


Kategória: Húsételek receptjei


A párolt-sült oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook