Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Párolt marharagu Toszkán módra recept

Párolt marharagu Toszkán módra recept

A Párolt marharagu Toszkán módra hozzávalói:
1 gerezd finomra vágott foghagyma
1 evôkanál finomra vágott rozmaring
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint
1 kg marhahús (fartô vagy hátszín)
0,8 dl extraszûz olívaolaj
2 hagyma
2 sárgarépa
1 zellerszár
1 evôkanál finomra vágott petrezselyem
3 zsályalevél összetépkedve
2 babérlevél
2,5 dl száraz vörösbor
40 dkg hámozott és aprított konzervparadicsom
5 dl marhahúsleves


A Párolt marharagu Toszkán módra elkészítési módja:
A foghagymát és a rozmaringot keverjük össze sóval és borssal. Egy éles késsel vágjunk néhány nyílást a húsba, és töltsük bele a fûszerkeveréket. Konyhai zsineggel lazán kötözzük össze a húst. Az olajat vastag falú serpenyôben közepes láng felett melegítsük meg, majd a húst pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a zsályát és a babérlevelet, majd pároljuk 5 percig. Sózzuk és borozzuk, azután öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott, tegyük bele a paradicsomot, fedjük le, és közepes láng felett lassan pároljuk 1 1/2-2 órán keresztül. Idônként fordítsuk meg a húst, és apránként adjuk hozzá a húslevest, hogy a mártás ne száradjon ki. Amikor a hús megfôtt, tegyük egy melegített tálra, és vágjuk szeletekre. A mártást kanalazzuk a tetejére, majd fórrón tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A párolt marharagu toszkán módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook