Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Párolt káposzta fokhagymás tarjával update 1 recept

Párolt káposzta fokhagymás tarjával update 1 recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Kalória 240 kcal

A Párolt káposzta fokhagymás tarjával update 1 hozzávalói:
a káposztához:
1 fej káposzta
2-3 evőkanál olívaolaj
2 csapott teáskanál tengeri só
2 csapott teáskanál ételízesítő
1 csapott teáskanál bors
2 evőkanál ecet
édesítőszer

a tarjához:
8-10 szelet tarja
1-2 evőkanál tengeri só
1 evőkanál bors
1-2 evőkanál curry
2 egész fej fokhagyma
2,5dl olívaolaj


A Párolt káposzta fokhagymás tarjával update 1 elkészítési módja:
A káposztát kettéhasítjuk, aztán vékony csíkokra vágjuk fel. Forró olajon megdinszteljük, közben apránként megsózzuk, ettől meghatódik és némi levet enged. A hatást fokozandó némi borssal, ételízesítővel fedő alatt pároljuk, közben, ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá, végül pár percig összefőzzük. A hentesnél szépen kiválasztott hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk. A fokhagymát tisztítás után fokhagymanyomón áttörjük, aztán kb. 1 teáskanálnyi olívaolajjal kis tálkában összekeverjük. A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagymamasszával bekenjük. Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A párolt káposzta fokhagymás tarjával update 1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook