Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Párolt felsőcomb filé recept

Párolt felsőcomb filé recept

A Párolt felsőcomb filé hozzávalói:
8 db csirke felső comb filé,
3 evőkanál vaj,
friss kakukkfű,
bazsalikom,
lestyán,
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma,
4 dl víz,
50 dkg burgonya,
1 csokor petrezselyem.


A Párolt felsőcomb filé elkészítési módja:
A felsőcomb filéket mossuk és tisztítsuk meg, de ne vágjuk le a bőrét. A friss fűszereket durván vágjuk össze, a combokat hintsük meg sóval és borssal, majd a fűszereket töltsük be a csirkecomb bőre alá. Ha nincs elég nagy lyuk, akkor egy pici éles késsel mélyítsük ki. Olvasszuk fel a vajat fazékban, tegyük rá a combokat. Pirítsuk meg mindkét oldalát, ezután öntsünk rá a vizet, fedjük le és tartalék lángon pároljuk 30 percet. Néha pillantsunk rá, amennyiben elfőtte a levét pótoljuk. Ezalatt megfőzhetjük a meghámozott és cikkre vágott burgonyát is, enyhén sós vízben. Vajon futtassunk meg apróra vágott petrezselyemzöldet és forgassuk össze a krumplival.


Kategória: Húsételek receptjei


A párolt felsőcomb filé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook