Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül recept

Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül recept

A Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül hozzávalói:
1 kg fehér káposzta
1 kis fej hagyma
2 kicsi doboz paradicsom püré
1 evőkanál cukor
pici só
csipet köménymag


A Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül elkészítési módja:
A feldarabolt káposztát nagyobb edénybe rakjuk - és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc). Ha elkészült a káposzta, leszűrjük és a főzővízet egy edényben megtartjuk! A paradicsompürét és főzővizet összekeverjük.Jól összeforraljuk, belerakjuk a káposztát, végül ízlés szerint sózzuk, és a cukorral édesítjük. Az edényt inkább csak rázogassuk, mert kevergetéssel könnyen összetörjük a káposztát!

Ez rántás nélkül készült, finom, elsődlegesen emésztőrendszeri betegteknek ajánlom, én személy szerint a keményítőre érzékeny vagyok, és rántás nélkül készítem, nagyon finom! Diétázóknak, fogyizóknak is kiváló!


Kategória: Főzelékek receptjei


A paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook