Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Paradicsomos gomba recept

Paradicsomos gomba recept

Elkészítési idő 45 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 147 kcal

A Paradicsomos gomba hozzávalói:
4 személyre:

- 500 g friss paradicsom
- 400 g sampinyon gomba
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 olajos, aszalt paradicsom
- 4 evőkanál olaj
- 80 g paradicsompüré
- fél citrom
- 1 babérlevél
- oregánó
- 1-2 csipet cukor vagy édesítőszer
- bazsalikom
- petrezselyem


A Paradicsomos gomba elkészítési módja:
1.) A paradicsomokat megmossuk, gömbölyded oldalukon keresztirányba bemetsszük a héjukat. 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, meghámozzuk, szárcsonkjukat, magjaikat eltávolítjuk, a húsukat felaprózzuk. 2.) A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát finomra, a lecsepegtetett aszalt paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. 3.) Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, az aszalt paradicsomot, az alaposan megmosott citrom reszelt héját és átszűrt levél, a babérlevelet, az oregánót, egy kevés sót, borsot, végül ízlés szerint édesítjük. Lassú tűzön, fedő nélkül puhára-sűrűre főzzük. 4.) A kihűlt gombát csinos tálba szedjük, tetszés zserint bazsalikommal, petrezselyemmel vagy felkarikázott kemény tojással, citromkarikákkal díszítjük.

Friss, sokmagos rozsos kenyérrel, illetve pirítósként előételként, mártogatóként, hidegbüfé részeként kínálhatjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A paradicsomos gomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook