Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Paradicsom rántva recept

Paradicsom rántva recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Paradicsom rántva hozzávalói:
1 kg friss tojásparadicsom
0,5 dl tej,
15 dkg liszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
fél csomó petrezselyem zöldje
étolaj a sütéshez
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors


A Paradicsom rántva elkészítési módja:
A kemény paradicsomokat alaposan megmostam és megszárítottam. Ezután kb. ujjnyi vastag szeletekre vágtam és megfűszereztem. A liszt kétharmadát elkevertem a tojással, hozzákevertem a tejet, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyem zöldjét, és a fűszereket. A paradicsomszeleteket a megmaradt lisztben, majd az előkészített masszában megforgattam, majd a forró étolajban kisütöttem. Önmagában is finom, de petrezselymes krumplival és tartármártással is tálalhatjuk.

Jó évágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A paradicsom rántva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook