Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Paradicsom befőzése fórum

Paradicsom befőzése (beszélgetős fórum)


8. töprengő (válaszként erre: 6. - Zsuzsi1234)
2017. aug. 28. 12:06

Nátrium benzoáttal se szabad már főzni.

Úgy tudom ( így szoktam ): a forrásba lévő " cuccba kell tenni ". És azonnal elzárni a gázt, vagy amin főzzük.

Vonatkozik minden befőzésnél, lekvároknál is.

7. kagylo30 (válaszként erre: 4. - Smudlaagi54)
2011. aug. 21. 19:41
Így csinálom én is...
6. Zsuzsi1234 (válaszként erre: 4. - Smudlaagi54)
2011. aug. 21. 16:19
A szalicilt nem szabad főzni és nem is jó, mert felhalmozódik a szervezetben.
5. 9c8432d068 (válaszként erre: 3. - 9c8432d068)
2011. aug. 21. 15:53
Holnap fogok 40 kilót befőzni,de 20 kiló már üvegekben van.
4. smudlaagi54 (válaszként erre: 1. - 325b42d966)
2011. aug. 21. 15:51
Én megmosom,feldarabolom,és egy nagy lábosban felfőzőm.Átpaszírozom,visszateszem a tűzre,és ha felforr,akkor kb késhegynyi szalicilt elkeverek benne,és máris rakom üvegekbe,és a száraz dunsztba!
3. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - 325b42d966)
2011. aug. 21. 15:50
Feldarabolod,megfőzöd,lepasszírozod,utána 15-20 percet forralod,üvegbe teszed,száraz dunszt,és mehet a polcra.Én nem tettem tartósítót,de ha akarsz,akkor minden üveg tetejére egy jó csipetnyit tegyél.
2011. aug. 21. 15:42

Azt hiszem, van már ilyen fórum, keress rá.

Én nem szoktam a tetejére semmilyen tartósítószert tenni.

2011. aug. 21. 15:41
Gyorsan,könnyen,hogy lehet paradicsomlevet csinálni,mert rengeteg termett az idén.Mennyi szalicil kell a tetejére?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook