Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paprikakrémes karaj vagy tarja abszolút kezdőknek recept

Paprikakrémes karaj vagy tarja abszolút kezdőknek recept


Elkészítési idő 70 perc

A Paprikakrémes karaj vagy tarja abszolút kezdőknek hozzávalói:
Közepes vastagságúra szeletelt karaj vagy tarja
Édes Anna és/vagy Erős Pista, esetleg házilag készített paprikakrém
Olaj


A Paprikakrémes karaj vagy tarja abszolút kezdőknek elkészítési módja:
A húst kicsit megklopfoljuk, mindkét oldalát bekenjük a tetszőlegesen választott 1-1 púpozott teáskanál paprikrémmel és legalább fél órát állni hagyjuk.
A tepsit vékonyan kiolajozzuk, beletesszük a hússzeleteket, és aláöntünk kb. 1,5 dl vizet, majd fóliával lefedjük és kb 40 percig sütjük 200 fokon, légkeverésen. Majd hústűvel ellenőrizzük, hogy könnyen belemegy-e a húsba. Ha már puha, levesszük a fóliát, és még sütjük kb. 20 percet.


Köretnek süthetünk közben alufóliába egyenként becsomagolva héjas burgonyát, amit kibontva bevágunk és sós tejföllel meglocsoljuk, apróra vágott perzselyemzölddel megszórjuk. Egyszerű, finom és látványos.
Vagy 2,5 cm-es kockára vágott krumplit, negyedekbe vágott 2-3 közepes hagymát teszünk a hús alá vagy közé. Erre érdemes ételízesítőt és egy kis borsot, majorannát szórni egyenletesen eloszlatva. Víz ugyanúgy kell alá.

Pácolt húsokat érdemes előző este elkészíteni, hogy a hűtőben lefedve tárolva jobban átjárják az ízek.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 29. 10:41
A paprikakrémes karaj vagy tarja abszolút kezdőknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook